11 трав. 2013 р.

«Ну що, в їдальню?»


Мабуть, таку фразу мені доводиться чути найчастіше після 3 пари. Змучені лекціями та семінарами, натовпи студентів зі швидкістю океанських лайнерів штурмують коридори університету. Ті, хто «дісталися берегів» найшвидше – щасливчики. Вони точно не залишаться без гарячого борщу та апетитної солянки. А хіба ви ніколи не помічали тих черг? Запах свіжовипечених булочок не раз перемагав у сутичці із дієтою. Їдальня – ще одне особливе місце в найріднішому ІФ, де зустрічаються за одним столом сходознавець, україніст та класик. Це «рай на планеті», де в спокійній атмосфері можна поласувати десертом та подискутувати про проблеми загального мовознавства. Там незвичайно: і галас і тиша, і втома і радість переплелися в гармонію ароматів та мозаїку задоволених ситих студентських облич. Цю частинку Альма Матер називають і царськими покоями (мабуть через приємний інтер`єр та постійний лад) , і славнозвісним «О`Панасом». Однак, що ж потрібно студентам для справжнього щастя? Звичайно, що стипендія, відпочинок, сон та… кому солянка, а кому картопляні зрази! 

Каткова Яна, індонезійська мова, 1 курс.

Дієта дієтою, а я обожнюю м’ясо по-французьки і свинину з грибами! Взагалі, у нас чудова їдальня, яку навіть можна назвати непоганим рестораном. Меню не схоже на звичайне університетське! Готують смачно, справді смачно! Коли є вільна хвилинка, завжди забігаю зі знайомими в їдальню ІФ! Та що тут приховувати, постійно туди забігаю! Адже їжа – це прекрасно! Люблю попоїсти!

Щелкунова Ольга, україністика, 1 курс

Подобається звичайно багато що, але надаю перевагу волинській юшці! Замовила її – і я в закарпатській колибі (з такою уявою казки б мені писати). Вона завжди тепленька, дієтична – ну просто як на замовлення! Свіжа, корисна, небагато калорій – все що треба для справжньої філологині!

Бліхар Павло, в`єтнамська мова, 1 курс

Що ж, нехай буде рис з овочами та котлети! Така відповідь тебе задовольнить? Чому саме ці страви? Може просто тому, що я люблю рис і в наших кухарів він доволі-таки непогано виходить!



Тугай Антон, перська мова, 1 курс

Найулюбленіші страви – смачний суп (який ще й недорогий) , борщ зі сметаною (взагалі клас) та картопляні зрази, які доповнюють ланч бідного студента! От наче й все…найулюбленіше! А…ще хліб. Смачний)

Марина Головньова, 3 курс, фольклористика

Залюбки смакую м'ясо по-французьки. Дуже смачно готують і завжди можна наїстися. Так би мовити, фірмова страва їдальні ІФ! Правда ціна трохи кусається. А от найулюбленіший десерт – «Мозаїка». Навіть взимку нагадував мені про літо).



Тепер можна впевнено сказати, що популярністю у філологів користуються не бутерброди, не булочки та навіть не римський «Цезар». Це запечене м’ясо, рис з овочами та перші страви (суп, борщ, юшка і звичайно, що солянка, яку готують рідко). У нашому ІФ повна гармонія! Всі ми любимо мови, літературу, а тут виявляється ще й однакові страви.

Там нас ощасливлює різноманіття вибору, достатньо простору та спів пташок із відкритих вікон. Приємно бачити в рідних стінах їдальні не лише філологів, а й економістів, фізиків та істориків, які теж віддають належне здібностям наших кухарів.




Маєш час – йдемо на каву! На картопляні зрази, безліч салатів та «Мозаїку»! Вже здогадався куди? Звичайно, що в їдальню ІФ! Жовтий корпус не лише подарує сонячне тепло, а й нагодує порціями посмішок, гумору та борщу!



Ваша Стецюк Світлана








Немає коментарів:

Дописати коментар