12 трав. 2013 р.

Сферичне кіно

Мабуть, ви не раз бачили серед надокучливих реклам у метро афішу сферичного кіно «ATMASFERA 360», що обіцяє нас відправити в космос без ракети та медичної довідки. Ми вирішили перевірити, чи дійсно їхня пропозиція варта уваги. 

Сферичний кінотеатр знаходиться в планетарії (станція Олімпійська, перейти через дорогу – і ви на місці). Квитки коштують по-різному, в залежності від дня тижня (40, 50, 70грн. у будні дні, 50, 60, 80грн.у вихідні, студентам знижка у 5грн.), місця краще брати якомога ближчі до центру. Піднятися до кінозалу можна аж двома шляхами: по звичайній драбині та «по-сферичному» (мал.). Перед сеансом показують безліч незрозумілих заставок, які дуже легко переплутати з власне фільмом. Сеанс складається з двох стрічок, ми відвідали «Загадки Солнечной системы+История Вселенной». Перший міні-фільм – це така собі астрономія для молодших та середніх
класів з проханнями не наближатися до Венери, «бо там дуже спекотно». Другий фільм багатьом людям здався дуже нудним, проте «Гаттака», впринципі, і не була обіцяна. Увесь показ триває 50 хвилин, тому виспатися в кінозалі не вийде=)

Невеличка розтягненість компенсується неймовірними технологіями. Якщо ви ходили на 2D, 3D чи навіть на 25D (а на вулицях Києва можна і таке зустріти), то ви все одно ще нічого не бачили. Цим стрічкам не потрібен попкорн і маленька Кола, це науково-популярні фільми, а тому глядач повинен налаштуватися на «правильну» інформацію, а не на жарти, якими майорить сучасний Голлівуд.

Іноді рекламі варто довіряти, і у випадку зі сферичним кіно ця популяризація виправдана, тому ми стовідсотково рекомендуємо відвідати «ATMASFERA 360».


Полич Єлизавета

Немає коментарів:

Дописати коментар