3 квіт. 2013 р.

Смачні рецепти


Всім млинцям млинці!

Хоч Масляна вже пройшла, але це не означає, що можна забути про таку смачну річ як  млинці. Тим хто не постує, варто звернути увагу на декілька простих і водночас найсмачніших рецептів цієї страви. У Франції вірять, що бажання, загадане під час перевертання млинця, неодмінно здійсниться, якщо одночасно тримати в одній руці сковороду, а в іншій — монету. Тому маєте шанс загадати всі свої бажання та ще й посмакувати улюбленою стравою:

Млинці по-індійськи з бананами

Інгредієнти
Для тіста:
100 г борошна
1 ст. л. цукру
2 яйця
300 г молока
подрібнена цедра апельсина
2 банани порізаних кружечками
Для соусу:
50 г цукру
2 ст. л. рому (або кавового лікеру).

Просіяти муку, додати сіль, цукор додати трішки молока. Вимісити густе тісто, потім долити решту молока, яйця і цедру апельсина - вимішати до однорідного стану. Дати вистояти 15 хв. Порізати банан. Розігріти сковорідку, вилити тісто і на млинець викладати банан, перевернути і підрум’янити ще секунд 20. Перекласти млинці пекарським папером, щоб не злиплися. Розігріти духовку до 170 гр. Забрати папір і посипати млинці цукром, збризнути ромом і поставити в духовку а 10 хв. Прикрасити вершками і цедрою.

Млинці з смородиновим джемом


Інгредієнти:

175 грам муки
30 грам цукру
щіпка солі
2 яйця
325 мл молока
100 грам сметани.

Яйця збити з цукром, додати сметану, сіль і ванільну есенцію. Влити молоко і поступово збиваючи, додати муку. Смажити в невеликій кількості олії, або масла. Виходить 20 млинців.
Щоб не гаяти час на приготування джему, можна вибрати будь-який джем в магазині, або ж взяти улюблене мамине чи бабусине вареннячко. Готовим джемом або ж варенням змастити млинці.

Млинці з яблучною начинкою

Інгредієнти:

3 шт. яйця
350 мл. молока
2 ч. ложки цукру
щіпка солі
100 гр. борошна
30 гр. вершкового масла (розтопленого)
Для начинки:
5-6 яблук
40 гр. вершкового масла
3-4 ст. ложки цукру

Борошно просіяти і змішати з сіллю і цукром, помішуючи влити молоко, додати яйця і вершкове масло, добре все збити, накрити і прибрати в холодильник на 1 годину.
 Яблука очистити, видаливши серцевину порізати невеликими кубиками. На сковороді розтопити масло, додати цукор, покласти яблука, помішуючи тушкувати до м'якості, стежити за тим, щоб яблука не перетворилися на кашу.
Тісто для млинців ще раз добре збити і почати випікання смакуликів. Перевертати їх зручніше широкою лопаточкою. Готові млинці змастити шматочком масла. Всередину покласти начинку, згорнути млинець трубочкою.

Bon appétit!!!



Інна Коломисюк


Немає коментарів:

Дописати коментар