2 квіт. 2013 р.

Варто побачити на власні очі!


Часом буває, випаде вільна днинка, а куди піти відпочити не знаєш. Поки що сонечко не радує нас теплом, але синоптики обіцяють потепління. Коли весна нарешті завітає до столиці, то варто було б побачити такі цікаві місцинки Києва, як от:
Музей телебачення


Музей був відкритий до 55 річниці професійного телевізійного мовлення в Україні. Він знаходиться в будівлі телецентру і належить Національній телекомпанії України. Тут зберігається безліч різноманітних телевізійних раритетів.
 У музеї, ви побачите як розвивалися телевізори за останні 65 років. Дізнаєтеся, як телевізори пройшли шлях від лінз з водою до сучасних плазмових екранів. Також тут можна подивитись на робочу студію АСБ-1! Саме в ній проходять зйомки головного політичного ток-шоу!
Адреса: Мельникова, 42
Метро: Дорогожичі

Пам'ятник Паніковському



Михайло Паніковський - один з центральних персонажів роману  «Золоте теля» Іллі Ільфа та Євгена Петрова. Образ дрібного провінційного шахрая початку XX століття настільки полюбився киянам, що вони навіть пам’ятник йому встановили. Спершу на цьому місці була меморіальна дошка, а в кінці 90-х з'явилася скульптура. Паніковський однією ногою поспішає наступити на загублену кимсь монетку. Здається, якщо підійти до нього ближче, то його рука виявиться у вас в кишені. А якщо заглянути під підошву взуття, то там можна побачити дулю. Автори вважали, що людям буде цікаво подивитися на бронзову фігуру, доведеться нахилиться і таким чином схилити коліно перед талантом великого "сліпого" кишенькового злодія. Помилуватися можна на Прорізній, через дорогу від станції метро Хрещатик.

Величезна кавомолка



Любителі кави живуть не тільки у Львові, але й у Києві.  Доказом цього слугує кавомолка, прикрашена величезними зернами і розмальована жирафами. Це копія дуже старої кавомолки, купленої у німців, які проживають на Західній Україні. Раритетна кавомолка є гордістю господаря кав'ярні, що розташована поблизу. Саме він і замовив зробити збільшену копію кавомолки. Автором пам'ятника є відомий київський скульптур Володимир Білоконь. Кав’ярня із неординарною кавомолкою, знаходиться біля Будиноку-музея Тараса Шевченка.

Інна Коломисюк       


Немає коментарів:

Дописати коментар