29 лист. 2012 р.


Океан талантів


ІХ конкурс „Авторської пісні та поезії” відбувся 28 листопада 2012 року в приміщенні актової зали головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Конкурс організовано ще в 2004 році молодіжним центром культурно-естетичного виховання на чолі з Надією Максименко. Студенти змагалися у двох номінаціях: авторська пісня і авторська поезія. Почесним журі стали: головний редактор журналу «Український світ» Олексій Шокало, член спілки письменників України Людмила Панченко, заслужена артистка України Вікторія Жадько та композитор Олег Саліванов. Кількість учасників сягала 44 людей. Переможців нагороджували не тільки грамотами, але й грошовими преміями: перше місце – 800 грн., друге – 600 грн. і третє – 400грн. У конкурсі брали участь представники різних факультетів, як технічних напрямків, так і природничих, філологічних та соціальних. Захід був переважно камерного типу. Глядачами стали самі виконавці, також їхні друзі, дехто привів своїх батьків та рідних. Мета конкурсу дати можливість талановитим студентам заявити про свою творчість.
 Наприклад, за словами Степенюк Олени (Військовий інститут, 3 курс): «Я люблю займатися творчістю, завжди пишу різні цікаві вірші, саме тому захотіла спробувати себе в чомусь новому».

За допомогою поезії студенти висловлювали своє світосприйняття, почуття до коханої людини. Представники механіко-математичного факультету читали кожен рядок поезії по черзі, аби було цікавіше. Також дехто розповідав вірші про сенс життя, інші виражали свій протест проти неправди та соціальних проблем. Твори учасників повністю відрізнялися за жанром та тематикою. Хтось надихався історіями своїх друзів,  або ж любов’ю до рідної мови, чи до музики. Були поезії  на тему 25-річчя Чорнобильської катастрофи, або ж любові до Батьківщини. 

Серед пісенних номінацій талановита молодь співала про батьків, знаменитостей, кохання. Студенти Військового інституту представили номери в  хіп-хоп жанрі, чим неабияк порадували глядачів.

Через велику кількість охочих поділитися своїми творіннями конкурс затягнувся. Тому  оголошувати результати довелося вже не в актовому залі, а в спортивному. Хоча переможцям та учасникам настрою цей конфуз не зіпсував. Журі заявили про надзвичайно високий рівень виступів, прирівняли їх до міжнародних фестивалів. Звичайно, трішечки розкритикували зовнішній вигляд юних поетів та співаків, мовляв джинси - це не той формат одягу для виступів перед публікою. Також порадили бути більш артистичними. 

Отож, переможцями дев’ятого загальноуніверситетського конкурсу авторської пісні та поезії в номінації «Авторська пісня» стали: перше місце – Мельник Олена з Інституту Філології, друге - студент Військового інституту Ігнатенко Олексій, третє - студентка 5 курсу філософського факультету Бубякіна Юлія. Судді додали, що через меншу кількість пісенних виступів, їм було легше визначити переможців.

А ось номінація  «авторська поезія» викликала багато суперечок. Внаслідок чого, перше місце було розділене між двома учасницями - Рудою Ольгою і Лавринович Яриною, друге місце посіла студентка 1 курсу фізичного факультету Ярадайкіна Надія, третє - завоював ліричний дует  Марини Ворончук та Максима Максимчука.

Журі було задоволене неповторністю та самобутністю студентів, їхня творчість з кожним роком тільки зростає. Вони тішилися з того, що в нас така талановита молодь.


Інна Коломисюк


Примітка: головний редактор не несе жодної відповідальності за мовні недоліки автора статті!





Немає коментарів:

Дописати коментар