31 трав. 2011 р.

Флеш-допомога

Ви забули свій ноутбук вдома, ви взяли ноутбук, проте не маєте доступ до мережі, або ви просто обожнюєте подорожувати комп’ютерними світами? Ви опинилися один на один з проблемами типу «не можу відкрити документ», «не можу прочитати документ», «о_о, таке також треба?» або ви просто не можете подивитися улюблений фільм? Тоді представляємо вашій увазі перелік першочергових програм, які будуть корисні кожному і всюди і при цьому не займуть багато місця на флешці.

1.    В першу чергу, у вас має бути обов’язково архіватори. І навіть не один. Без них ви не відкриєте жодного заархівованого документа, а таких надзвичайно багато. Серед таких програм можна користуватися: WinRAR та 7-zip. Вони займатимуть у вас на флешці близько 20 мб.

2.    Якщо ваш улюблений фільм/серіал не відкривається, то це означає лише одне – у вас недостатня кількість кодеків. Весь широкий перелік можна знайти у єдиній програмі - K-Lite Codec Pack. Саме завдяки їй ви зможете подивитися фільм, а ще послухати музику будь-якої якості. Займе не більше 10 мб.

3.    Різного типу «читалки»; найкращою серед безкоштовних, за власним спостереження є STDU Viewer, який читає всі формати - pdf, djvu, tiff, а також має чарівну функцію «виділення тексту», за допомогою якої дуже легко перекопіювати його в формат doc. Близько 30 мб (розмір залежатиме від версії).

4.    Якщо ви хочете продивитися улюблені фото і внести в них незначні корективи, можете сміливо користуватися зручною програмою XnView. Її легкість - головна перевага. Не займе  у вас простору більше ніж 15 мб.

5.    Якщо ви активний інтернет-користувач, то кожен ваш крок Мережею має супроводжуватися програмою, на основі якої функціонують майже всі мультимедійні сайти. Це, звичайно, єдиний і неповторний - Flash Player  (намагайтеся слідкувати за оновленнями). Займає близько 20 мб.

6.    Ваш улюблений фільм все одно не запускається, хоч ви перевірили всі кодеки? Тоді вам на допомогу має прийти чарівна паличка в галузі гарного відео всіх форматів. Безкоштовна і поліфункціональна програма для перегляду відеоматеріалів будь-якого формату - GOM Player. Обіцяю, вам сподобається, тому що займає цей чудовий винахід не більше 15 мб.

7.    Ви меломан? Ви слухаєте музику всіх форматів, а також вам подобається користуватися функціями для зручного прослуховування? У вас просто обов’язково має буди програма Aimp. Ви ще не завантажуєте її? Не повірю. «Важить» близько 30 мб.

8.    І нарешті, останній, проте не за важливістю пункт у переліку обов’язкових програм. Звичайно ж, це інтернет-браузер. Не загубіться у різноманітності. Якщо ви консерватор, користуйтеся браузерами на кшталт Opera, Firefox, або навіть Internet Explorer (проте не забувайте, що останній пропускає найбільше вірусів). А якщо ви хочете щось зручне та не таке як у всіх, скористайтеся програмою Maxthon. Втім, вибір виключно за вами.

Як бачимо, у вас ще залишається дуже багато вільного місця. Не забудьте скопіювати ваші улюблені фото, фільми і потрібні документи.
Щасливого міжкомп’ютерного польоту!

Анастасія Арсенюк

Немає коментарів:

Дописати коментар