1 трав. 2011 р.

До жовтого корпусу завітали майбутні студенти

          15 квітня до нашого рідного інституту завітали учні старших класів. Вони з цікавістю оглядали аудиторії, розпитували про навчання студентів, знайомилися із викладачами. Цього дня відбувся День відчинених дверей у Інституті філології. Всі, хто хотів би пов’язати своє життя із майстерністю слова, перекладу чи фольклором, мали можливість довідатися про всі вимоги до майбутніх філологів та особливості навчального процесу в інституті.

 У актовій залі нашого корпусу виступив директор Інституту  доктор філологічних наук професор Григорій Фокович Семенюк. Він представив керівників кафедр, познайомив гостей із членами приймальної комісії. Григорій Фокович коротко розповів про Інститут філології.

- Наш Інститут  - це  потужний осередок філологічної освіти і науки в Україні. Його створили  у 2001 році  шляхом об’єднання філологічного факультету, факультету іноземної філології та відділення сходознавства.

Наразі у стінах жовтого корпусу навчається 3 тисячі 216 студентів, 270 аспірантів, 166 іноземних студентів, що вивчають українську мову.

У Інституті філології діє 32 кафедри, 20 навчально-наукових лабораторій, де працюють понад  600 викладачів.

- У інституті вивчають 30 мов. Такою кількістю філологічних дисциплін може похвалитися далеко не кожен європейський університет. Наразі це найбільший підрозділ Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, - сказав Григорій Фокович.

Директор повідомив про зміни умов вступу на спеціальності кафедри  китайської, корейської та японської філології, а торкнувся змін вступної кампанії на інші спеціальності.

- Цього року для вступу на відділення літературної творчості потрібно буде пройти ще й творчий конкурс. 

Після виступу директора батьки мали можливість поставити питання. Їх найбільше хвилювали питання стажування студентів за кордоном і їхнього поселення.

Потім слово надали заступнику директора з навчально-виховної роботи доценту філологічних наук викладачеві кафедри сучасної української мови Сергію Михайловичу Різнику. Він буде головою приймальної комісії. Заступник директора вказав терміни подачі документів та наголосив, що від числа подачі документів жодним чином не залежить ймовірність вступу на обрану спеціальність.

- Головне, щоб необхідні документи були подані у не пізніше визначених термінів, - наголосив Сергій Михайлович.

Закінчилася презентації нашого інституту на кафедрах. Кожен абітурієнт пішов на ту кафедру, яка його цікавить. У актовій залі залишилися охочі вступити на кафедру китайської, корейської та японської філології. Там студенти цих спеціальностей поставили виставу. 

 

Перелік документів, необхідних  при вступі до до Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка

1. Заява, у якій вказана обрана спеціальність та форма навчання (подається вступником особисто);

2. Документ державного зразка про повну загальну середню освіту і додаток до нього (оригінал або копія, завірена університетом чи нотаріально за оригіналом);

3. Медична довідка (форма 086)- оригінал або завірена копія;

4. 7 кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см;

4. Сертифікати ЗНО (оригінали або завірені копії) з предметів, що відповідають переліку, визначе­ному правилами для вступу на обрану вступни­ком спеціальність;

5. Копія паспорта й ідентифікаційного номера;

6. Військовий квиток (приписне свідоцтво).

 Документи приймаються за адресою: м. Київ, просп. ака­деміка Гпушкова,4 корпус фізичного факультету (їхати від cm. метро «Либідська» тролейбусом чи маршрутним таксі №N9 11, 12.)

Teл.: 239-33-97

http://www.philolog.univ.kiev.ua

Текст: Володимир Мукан

Фото:Валерій Попов

Немає коментарів:

Дописати коментар