1 трав. 2011 р.

Філологічні знаменитості

       Сучасна історія  університету імені Тараса Шевченка і Інституту філології зокрема є яскравою і рельєфною багато в чому завдяки нам, студентам. Проте, чи всі в курсі  про наших з вами попередників? Адже за весь час існування університету у ньому навчалося багацько відомих  і успішних людей.

 Спробуємо вам трохи розповісти про тих представників зіркового складу, чиї студентські роки минули не так давно. 

 Марія Єфросиніна

  Народилась у Керчі. Навчалася в нашому інституті на спеціальності на відділенні західної філології, за спеціальністю - перекладач англійської та іспанської мов. Її сходження на телевізійний Олімп почалося саме під час навчання в університеті, у 19 років, на каналі УТ-1 в програмі "Щасливий дзвінок". За кілька років  вона вже могла похвалитися значними досягненнями у мас-медіа сфері, і вже у 2002 році, разом з Юрієм Горбуновим (тодішнім її партнером по ранковому шоу «Підйом») була нагороджена премією «Телетріумф» у номінації «Найкраще телевізійне шоу».

 Шилько Павло

 Більше відомий як DJ Паша. Народився і виріс  у Запоріжжі. Закінчив цілих два факультети: іноземних мов і психології. До речі, навчався на одному потоці з Машею Євросиніною. Паші належить рекорд безперервного 50-годинного ефіру. Був ведучим «Євробачення-2005» у Києві. Керівник Gala Media Group. На разі працює ведучим на Gala Radio.  

 Є автором пісень для відомих українських виконавців, таких як Олександр Пономарьов, Тіна Кароль. З лютого 2011 року ведучий програми "С новым утром" на каналі "Інтер". 

 Про своїх зіркових студентів Микола Павлович Приходько відгукується з теплом, але відмічає, що обидва вони належали до числа досить рідкісних гостей в стінах університету. Заняття прогулювали не в парку Шевченка, а на роботі, але все одно отримували через це прочуханів. «Ганяв я їх. І не тільки я, бо вони багато пар пропускали».

 Катя Chilly 

(Справжнє ім’я - Кондратенко Катерина Петрівна)

 Народилася 12 липня 1978 року в Києві. Вже в третьому класі відвідувала фольклорний колектив і співала в дитячому фольклорному хорі "Ореля". Крім того брала уроки в музичній школі за класом фортепіано і віолончелі.

 Таким чином, не дивним виглядає вибір спеціальності: Катя вступила на відділення фольклористики Інституту філології.

 Творчий шлях співачки почався ще в 1992 році, коли вона отримала гран-прі на конкурсі “Фант-лото Надія” з піснями своєї вчительки Ірини Сивохіної «Бiлi крила» і «Бiсенятко». З весни 1996 відбувся перехід до творчості у поп-авангардному проекті , де поєдналися прадавні слов’янські ритуальні співи з надсучасно аранжованою музикою. Випустила 4 сольних альбоми. 

 Галина Олегівна Усатенко розповіла, що юній співачці довелося перескладати їй іспит. «Намагалась списати, але оскільки у мене не списують… Катю я запам’ятала енергійною, креативною. Непослідовною у засвоєнні текстів давньої української літератури, але дуже здібною загалом до літературної творчості. Її залюбленість у фольклор мені надзвичайно імпонує. Кажуть, що Катя спала на лекціях, але це неправда. На парах спати я їй не давала».

 Мріяти, мріяти. Багато працювати, - саме про це каже історія всіх успішних випускників нашого Інституту. І тоді студентські роки стануть часом перших великих злетів.

 Литвинова Євгенія 

4 коментарі:

  1. Так яке ж все-таки прізвище у Маші?

    ВідповістиВидалити
  2. Наскільки відомо, це і є її справжнє прізвище. А що, є підстави вважати інакше? Якщо так, то поділіться інформацією, бо я, на жаль, нею не володію :)

    ВідповістиВидалити
  3. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  4. Катя Чілі, окрім того, що черпає натхнення з українського фольклору, харчується енергією сонця, що є надзвичайно важкою практикою)

    ВідповістиВидалити