22 груд. 2012 р.


Як в Інституті філології вечорниці святкували


Вже за доброю традицією 13 грудня Інститут філології збирає всіх бажаючих на святкування Андріївських вечорниць. Дійство, на якому можна не тільки на власні очі побачити українські традиції, а й досхочу потанцювати, повеселитися й, можливо, навіть зустріти свою другу половинку! 
А почалося все з офіційної частини - заступник директора Інституту філології Сергій Різник нагородив подарунками кращих знавців української мови - переможців ІІ етапу 13-го Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Та на цьому нагороди не закінчилися! Гості вечора: депутат Олесь Доній, письменник Андрій Кокотюха та засновники видавництва «Зелений пес» Брати Капранови, - відзначили дарунками тих, хто мав найколоритніший український костюм та найкращих виконавців народного танка. Пам’ятні подарунки отримали й ті, хто зміг розрізнити Братів Капранових – Віталія та Дмитра.
Не без дарунків завітали й наймолодші гості вечорниць - учні 2 – А класу СШ №43, кожен з яких підготував чудовий віршик, присвячений цьому дійству.
 Впродовж усього вечора святкову атмосферу підтримував народний ансамбль «Роксоланія», демонструючи етнічні танці та виконуючи народні пісні. До речі, учасники ансамблю для всіх бажаючих проводили майстер-класи, де абсолютно кожен міг навчитися традиційному українському танцю!
Звичайно ж,  не обійшлось без калити. Скільки юнаків були змазані сажею в прагненні відкусити такий бажаний шматок цього традиційного коржика! Та деяким, найвправнішим, все-таки вдалося скуштувати калиту, уникнувши «покарання». 
Завершилося все народними гуляннями, або, кажучи сучасною мовою, - дискотекою. Від бажання потанцювати під ритми української музики не зміг втриматись жоден з присутніх – від маленьких гостів до викладачів!
Величезна подяка організаторам дійства: Мацько Оксані Михайлівні, Сидоренко Лесі Михайлівні та Доній Тетяні Миколаївні, а також організації AIESEC за те, що допомогли втілити в життя ідею заходу.
Інститут філології запрошує всіх бажаючих завітати на вечорниці, які відбудуться знову рівно за рік. Не пропусти! Веселі конкурси, етнічні танці та народні гуляння чекають на тебе!
 
                                                                                                              Світлана Попова
Примітка: головний редактор не несе жодної відповідальності за мовні недоліки автора статті!

Немає коментарів:

Дописати коментар