24 лют. 2013 р.

Що носять в Інституті філології?

Колись учениці інституту благородних дівиць змушені були одягатись в однакову форму, різниця між їхніми сукнями залежала від віку і відрізнялася лише за кольором. Та зараз надворі XXI століття, вік новітніх технологій та інтернету. Це - час швидкого плину життя, де немає місця сукням з довгим подолом, корсетам. Сучасні леді вимагають від моди комфортності, краси та неординарності.

Навчання в Київському університеті не ставить студента в певні креативні рамки. Ми маємо унікальну можливість розвиватися як і в науковій діяльності, так і в творчій та соціальній сферах студентського життя. ІФ в народі кличуть «інститутом наречених». Усі дівчата прекрасні, і кожна за допомогою власного смаку прагне заявити про себе, як про індивідуальність. Одяг – це не тільки наша повсякденність, але й знаряддя для досягнення мети. За допомогою вдало підібраного гардеробу можна зачарувати серце не тільки майбутнього коханого, але й завоювати повагу у своїх одногрупників, чи колег.


Наші панянки не відстають від останніх новинок моди. Вони намагаються слідувати прикладам своїх улюблених актрис, моделей, it-girls, також прислуховуються до порад дизайнерів. Уже не перший рік навчаючись тут, я помітила як все - таки змінюються студентки. Якщо не першому курсі вони були боязливими дівчатами, котрі носили одяг, який геть не пасував їм. То зараз вони перетворилися на прекрасних білих лебедів, що вдало підбирають собі сукні, без остраху одягають речі більш яскравих, життєрадісних кольорів. Прогрес відчувається навіть у тих дівчат, що ніби і не мали ніяких проблем із стилем на початку студентського життя. І все це не тільки наслідування кумирів, але й допомога одногрупниць – подружок.

Хоч нам і радять одягатися більш класично, та переважна більшість студенток трансформують класику, доповнюючи образ яскравими аксесуарами. Чорні спідниці, жакети замінюються на речі світліших кольорів. Ніколи не виходить з моди маленька чорна сукня.

Студент - людина зайнята, там семінари, там лекції, а ще як десь працюєш, то й взагалі змушений встигати все швидко робити. Наші леді обирають одяг зручний, а саме: джинси та теплі в’язані светрики. Взимку такий варіант і зігріє, і робить образ ніжним та теплим. Сама маю в арсеналі аж три светрики, і вам раджу придбати.

Скоро весна! Нарешті почнеться пора шовкових сукенок, підборів. Добре живеться хлопцям в цей час, адже що не глянеш, скрізь красуні, і всі, як квіточки. Варто зазначити,що альтернативою незручним підборам стали такі варіанти взуття, як: балетки, оксфорди, лофери.

Не забувають благородні дівиці про аксесуар. Останнім часом все частіше бачу на тендітних дівчатах кольє – комірці, які стали популярними серед модниць різних країн світу. Але сережки, і годинники випереджають цей тренд на масивні прикраси навколо шиї. Як справжні поціновувачі мистецтва, дівчата люблять hand made. Деякі, навіть, власноруч творять прикраси. Велика Коко Шанель казала: «Вибираючи аксесуари, зніміть те, що наділи останнім». Наші леді притримуються цієї поради, щоб не відволікатись від навчального процесу. Є в мене одногрупниця, якій колись на горіхи перепало із-за цих прикрас. Одного разу на контрольній студентка, написавши свою роботу, так замилувалася перснем своєї сусідки, що викладачка подумала, що та списує і зняла з неї декілька балів. Тому будьте уважними, коли потрапляєте в такі ситуації.
Також є прихильниці вінтажних речей. Пам’ятаєте, як декілька років тому назад було популярно носити бабусину хустку? Зараз вже пройшла ця пристрасть, але любов до такого типу речей зосталась. Головне, що ця річ унікальна, ще й зі своєю історією та особливою енергетикою.

Загалом, студентки вибирають комфортність, але завжди не проти одягнути щось класичне, або ж романтичне. Все залежить від настрою і події. За модою не вженешся, головне виховувати в собі почуття стилю і не повторювати старих помилок.

Коломисюк Інна

Примітка: головний редактор не несе жодної відповідальності за мовні недоліки автора статті!

Немає коментарів:

Дописати коментар