1 груд. 2011 р.

Радіо ІФу - в твоїх руках

Радіо у філологів – це не лише грандіозна подія, а й можливість розвиватися. Але чи існує ця можливість реально, чи бажають студенти дійсно розвиватися, це вже питання?

Після довгострокової відпустки радіо Жовтого корпусу відновило свою роботу. До 10-ої річниці Інституту філології було запущено два ефіри, які справили позитивне враження на слухачів (скарг не було). Але останній, який виходив 16 листопада усіх вразив якістю свого звучання (на що і скаржилися викладачі в минулому році). Після такої ситуації організатори та дирекція вирішили змінити все кардинально. 


  Концепція нових ефірів

Радіоефіри виходитимуть тричі на тиждень (понеділок, середа та п’ятниця) двічі на день (11.10 – велика перерва першої зміни та 15.50 – перерва другої зміни). Кожна програма триватиме не більше 5 хвилин, тому всім прихильникам тиші не варто скаржитися, бо витримати декілька хвилин не так то й тяжко. 

Функціонувати радіо, в першу чергу, буде для інформування, тому основна частина програми міститиме анонси подій. Радіо – це спосіб донести вагому інформацію до слухачів, адже кожен має бути в курсі всього, що відбуваються у стінах Жовтого корпусу. Другим завданням є покращення настрою, зарядження позитивом та розслаблення мозкових клітин, які напружуються під час пар. У кінці кожної програми звучатиме якась цікавинка для розширення кругозору слухачів. 

Інколи також звучатиме музика для душевної насолоди. Концепція створена, враховуючи всі побажання та скарги. Хто має цікаві ідеї та пропозиції, звертатися в 124 ауд. (це прес-центр ІФ). Але не забувайте, всі ідеї реалізуються тим, хто їх пропонує.

Технічне забезпечення

Болюча тема, адже не вистачає людей, які хоч трохи розуміються в обладнанні та мають бажання допомагати виходити в ефір, прагнуть сприяти перспективному розвитку радіо Інституту філології. Через цю причину радіо функціонує  рідко. 

Обладнання, порівняно з минулим роком, налаштоване добре. Оскільки були запрошені фахівці, які підключили все як потрібно. Єдиним недоліком є специфічна акустика нашого корпусу: на другому поверсі висота стін та наявність кутів замикають звукову хвилю, тобто звук потрапляє у капкан. Але 1-ий, 3-ий та 4-ий поверхи звучать нормально. Тому закликаємо всіх до співпраці, особливо студентів, ініціативою яких було відкриття радіо у стінах нашого корпусу. Де ж ви поділися такі активні???

Диктори

Зараз є близько 7-и дикторів, які бажають вести програми, але особливу активність проявляють не всі. Через це, єдиною, кого ми можемо запускати в ефір є Тетяна Шаправська, яка не лише ретельно готується, а й пише текст для ефірів. Тетяну ще з самого дитинства приваблювала дикторська діяльність, тому вона хапається за цю можливість, аби втілити в життя дитячу мрію – стати диктором. Філологи! Радіо – це не лише шанс проявити себе, а й отримати досвід.

Усіх бажаючих стати дикторами запрошуємо на прослуховування. Вимоги:

1) мати велике бажання активно працювати;
2) тренувати свої ораторські здібності кожного дня;
3) писати програми для ефірів;
4) досконало володіти українською мовою, оскільки всі радіоефіри виходитимуть лише українською мовою;
5) мати час для співпраці з організаторами.

Студенти! Вам надається можливість проявляти креативність кожного дня. Дійте, адже перспектива радіо ІФу у ваших руках!

Чекаємо на зацікавлених у 124 ауд.

Олександра Борейчук,
прес-центр Інституту філології

Немає коментарів:

Дописати коментар