31 жовт. 2011 р.

Втрачений рай


Втрачений рай - так говорять про Львів поляки. Росіяни ж згадають про відоме Львівське пиво і про популярний в радянський час фільм «Д'Артаньян та три мушкетери». А ми з щирою любов’ю називаємо це місто культурною столицею України.


Просто на вході до Червоного корпусу актори львівського вуличного театру «Воскресіння» давали виставу, за якою могли спостерігати всі біжаючі. Так розпочався День Львова у Київському національному университеті імені Тараса Шевченка.

Заступник Львівського міського голови Василь Косів провів відкриту лекцію для студентів КНУ на тему: «Чи зможе Львів стати новою туристичною Меккою Європи?»

«Що означає Львів сьогодні? Що про нього знають у світі?»- таким питанням розпочав лекцію заступник мера Львова. На жаль, для світу місто Лева ще не відкрите, але в Україні це одне з найпопулярніших місць відпочинку. Коротко згадуючи у своїй лекції історію міста за останніх 100 років, Василь Косів порадив сміливо називати Львів «містом кохання». За однією із версій, Львів заснував Данило Галицький у 1247 році з нагоди одруження свого сина Лева Даниловича на угорській принцесі Констанції, тому романтика стояла біля витоків цього міста.

Кольорів життю у Львові надають культурні події, кількість яких вражає: більше ніж 100 фестивалів на рік. Популярними є міжнародний книжковий "Форум видавців", Джазовий фестиваль, Свято шоколаду, а також вуличні фестивалі, де архітектура старого міста виступає в ролі декорацій. До святкування 750 річниці Львова (що відбулося в 2006році) було створено логотип міста. Він складається з намальованих різнокольорових зображень дзвіниць центральних храмів міста та вежі міської ратуші, всі храми на логотипі належать до різних конфесій, що свідчить про поліетнічність львів’ян. Василь Косів згадав і про такі відомі туристичні бренди як "Криївка", "Старенький трамвай", "Мазох-кафе", наголосивши на тому, що вони допомагають Львову завойовувати серця туристів.

Похвалився лектор і підготовкою міста до УЄФА 2012 р., а саме про встановлення на вулицях Львова, які охоплює зона ЮНЕСКО, нових табличок з назвами вулиць. На них, окрім звичної для нас кирилиці, є транслітерація латинкою, тому за іноземців можна не переживати. Вони вже не заблукають у Львові. Як бачимо, Львів крокує до своєї мети, а саме до звання «нової туристичної Мекки» Європи.

Коломисюк Інна

Немає коментарів:

Дописати коментар