1 квіт. 2011 р.

Хто хоче стати волонтером?

         Євро-2012 – подія, яку найбільше обговорюють нині, яку так чекають і до якої хочуть долучитися – хтось - як вболівальник, а хтось – як волонтер УЄФА, реальний співорганізатор Турніру. 

Тож «Абзац» звернувся до Ольги Бузнік, координатора волонтерів Місцевого організаційного комітету УЄФА ЄВРО 2012, і поцікавився, як саме можна стати волонтером УЄФА, у чому полягає суть роботи, які є її напрямки, словом, знайти відповіді на найнеобхідніші запитання.

 Які основні вимоги до того, хто хоче бути волонтером Євро-2012?

 Існує три базові вимоги до всіх кандидатів. Перша – досягнення кандидатом 18-ти років на 1 березня 2012 року. Наступна вимога – володіння розмовною англійською мовою. Вона потрібна не тільки щоб спілкуватися з гостями, але й щоб працювати з керівниками проектів, які розмовляють винятково англійською.

Володіння іншими іноземними мовами буде перевагою. Третя і найголовніша вимога – це усвідомлене рішення стати волонтером та щире бажання допомогти. Крім трьох базових критеріїв є специфічні, в залежності від обраного напрямку роботи. Наприклад, IT-волонтер має добре розбиратись у комп’ютерній техніці і програмному забезпеченні, а волонтерам-водіям необхідно мати суттєвий досвід у керуванні автомобілем.

 Як стати волонтером?

 УЄФА розпочне офіційну реєстрацію кандидатів у волонтери влітку 2011-го року на сайті uefa.com, і це буде єдине місце, де можна буде це зробити. Після розгляду заявок, кандидати у волонтери отримають запрошення на інтерв’ю, що проходитимуть вихідними днями з вересня по листопад 2011 року в Києві, Донецьку, Львові та Харкові. 

Час для інтерв’ю кандидати обиратимуть самі, адже разом із запрошенням на співбесіду кожен отримає доступ до розкладу, за яким зможе обрати зручний проміжок. Це дозволить уникнути черг. Найважливіше завдання інтерв’ю – разом з рекрутером обрати напрям роботи, в якому працюватиме волонтер.

 Коли буде відомо, чи затвердили твою кандидатуру на роль волонтера?

 Результати інтерв’ю стануть відомі у грудні 2011 року, лише після того, як всі бажаючі пройдуть співбесіду. Протягом зими 2011-2012 відбуватиметься підписання договорів з тими, чия заявка буде схвалена. Договір про волонтерську діяльність визначатиме структуру співпраці волонтера з МОК та УЄФА.

 За якими напрямками працюватимуть волонтери?

 Для організації чемпіонату планується залучити близько п’яти тисяч волонтерів у двох країнах. Ці люди будуть задіяні в організації всіх офіційних заходів у трьох місцях: стадіони; готелі, що обрані штаб-квартирами УЄФА та аеропорти. Добровольці будуть задіяні у 20-ти наступних напрямках роботи: 

 Детальну інформацію про напрямки роботи можна буде знайти найближчим часом на волонтерському порталі на сайті УЄФА (www.uefa.com/uefaeuro2012/volunteers/)

 Як волонтер може обрати напрямок, у якому хоче працювати?

 Коли кандидат у волонтери подає заявку, він має вказати три напрямки, в яких хотів би працювати. Згодом, під час проходження інтерв’ю, його скеровують у той тип діяльності, в якому він міг би реалізуватися найкраще. Кожен із напрямків відкриває шлях до багатьох цікавих можливостей та приємних несподіванок.

 Чи будуть проводитися тренінги для волонтерів?

 Волонтери пройдуть два типи тренінгів: електронний (дистанційний), який стартує в березні 2012 року і операційний (навчання на місці). Останній поділятиметься на функціональний (що саме робити) та нефункціональний (навички роботи з людьми). 

Після підписання договору кожен волонтер отримає особистий пароль доступу до волонтерського порталу на сайті УЄФА для проходження електронного навчання, а у квітні, травні і в перший тиждень червня 2012 року волонтери прийматимуть участь в операційному навчанні разом з керівниками своїх напрямків. Під час таких тренінгів усі волонтери отримають детальну інформацію про їхню роботу та відшліфовуватимуть практичні навички.

 Де можна отримати достовірну інформацію щодо волонтерства під час Євро-2012?

 Єдиним офіційним джерелом інформації є сайт uefa.com.

Участь у волонтерському проекті дає багато переваг. Кожен волонтер отримає від одного з офіційних спонсорів уніформу,у яка включатиме в себе повний набір спортивного екіпірування: від шкарпеток до куртки. Всі волонтери будуть застраховані коштом УЄФА від нещасного випадку та отримуватимуть одноразове харчування гарячими стравами під час зміни. Також волонтери отримають сертифікат про участь у волонтерській програмі Євро-2012 з підписом Президента асоціації і цінний подарунок.

Сумно волонтерам не буде, адже під час турніру вони матимуть ексклюзивний доступ до спеціалізованого центру дозвілля та відпочинку, який буде організований для «помічників» УЄФА – він буде розташований поблизу стадіону, тут можна буде відпочити, пограти в настільний футбол, подивитися матчі на великому екрані, поспілкуватися.

Приєднуйтесь!

Вікторія Савчук

Немає коментарів:

Дописати коментар