30 квіт. 2011 р.

Львівські канікули

    Чи любите ви відпочивати так сильно, як і я? Чи полюбляєте ви лежати й засмагати на безлюдному пляжі, чи бродити незнайомими вулицями по місту в компанії своїх друзів і знайомих? А може, ви любите шумні вечірки та клуби, подалі від батьків?

     Тоді вам сюди: цій статті я познайомлю вас з одним із найбільш поширених місць відпочинку нинішнього студентства. Всім відомо, що найбільшою популярністю в дні травневих свят користується місто Львів. Це надзвичайне місце, з безліччю таємничих вуличок, старовинних будинків, дешевих кафе і закусочних, які вражають різноманітністю. Побувавши там перший раз восени, я була просто в захваті. Це найромантичніше місто всієї України, приїхавши туди, розумієш, що це абсолютно європейське місто: чисті вулиці, старі трамваї, низькі ціни й інтелігентні люди.

     Перш за все розповім про технічні аспекти поїздки: квитки до Львова треба взяти заздалегідь, як мінімум за місяць (вартість квитка без знижки буде від 65 до 110 гривень, зі студентським - 50%), так само треба вчинити і з готелем або квартирою. Місце проживання цілком залежить від вашого бюджету. Ви можете заощадити, зупинившись у ваших друзів і знайомих. Мінімальна вартість квартири у Львові складе 320-380 гривень подобово, розміщення в готелях вам обійдеться дещо дорожче, вартість одномісного номера в готелі «Опера» складе від 795 гривень, і  найкращий варіант для молоді - хостел, невеликий готель, обладнаний у квартирі, де є все необхідне: двоповерхові ліжка, кухня, ванна, туалет і навіть wi-fi, в деяких хостелах сніданок входить  у вартість прожіванія. Ми жили в центрі міста на площі Ринку 3, там знаходиться « Арт-хостел» - абсолютно незвичайне місце, з чемними адміністраторами, які роблять супер знижки, і 4 кімнатами, в кожну з яких може поміститися 6 осіб. З вікна відкривається шикарний вид на ратушу, дзюрчать фонтани та лунає пісня шарманщика. Усередині хостела затишно, як вдома. Вранці, на невеликій кухні збираються всі мешканці хостела і знайомляться, п'ють разом каву і виходять на огляд визначних пам'яток. З мінусів цього місця можу лише назвати аварійний балкон, на який не можна виходити і дуже вузькі туалети. Але ви ж не збираєтесь весь час провести саме в них?

   Отже, ви в місті. Із пам'яток перш за все варто відвідати Ратушу, вхід туди коштує 5 гривень і ви отримаєте незабутні відчуття від виду Львова з висоти пташиного польоту. Єдиний мінус-це дуже круті і довгі сходи нагору, але це того вартє. Якщо вам закортіло  проїхатися на старенькому трамваї, то навіть не намагайтеся сісти туди «зайцем», контролери там суворі, і якщо ви не заплатите 50 копійок, то вас зі скандалом і криками змусять платити штраф. Ще один вид транспорту це таксі. Добираючись на вокзал і з вокзалу, потрібно зателефонувати за 10 хвилин до виходу і вони будуть тут як тут. Ми дзвонили в «Львів Таксі»: +38 (050) 194-44-9, +38 (063) 170-07-49, +38 (068) 184-94-84 і заплатили приблизно 15 гривень за машину. Ви так само можете скористатися Чудо-поїздом або Чудо-бусом, які стоять на площі Ринку та надають платні екскурсії по місту за 50 гривень з людини, але я раджу насолодитися атмосферою цих старовинних вуличок самостійно. Я не буду детально описувати всі визначні пам'ятки, скажу тільки що варто відвідати: вокзал (старовинна архітектура), музей пивоваріння (особливо підійде хлопчикам, бо там можна продегустувати знамените «Львівське пиво»), оперний театр (найшикарніші архітектурний твір), музей-аптека ( досить нудно, але для загального розвитку корисно), парк «Високий замок» та Личаківський цвинтар (це на любителя, краще брати там екскурсію).

      А зараз ми познайомимося з найбільш популярними місцями смачного відпочинку у Львові кафе, ресторанами та кондитерськими-кав'ярнями . Перш за все раджу піти підкріпитися вранці до кулінарної студії «Крива липа», за адресою: проїзд Крива Липа, 8.

Це найдешевше кафе Львова, я таких цін в житті не бачила: телячі медальйони з гарніром коштують приблизно 40 гривень, а компанією у 6 чоловік ми поїли десь гривень на 150.

Потім слід відвідати кондитерську «Львівська майстерня шоколаду», розташовану на вул. Сербська, 3, там ви знайдете дійсно тонну оригінального шоколаду, виготовленого вручну, а сам процес приготування можна спостерігати, перебуваючи в залі, там же можна і перекусити, замовивши гарячий шоколад з солодощами, але дивіться не перестарайтеся! Ціни на шоколад середні: плитка шоколаду обійдеться в 12 гривень, а ось окремі цукерки коштують від 8 гр штучка.На тій же вулиці Сербській, 7 номер знаходиться легендарное місце - «Мазох-кафе», назване так на честь Леопольда фон Захер-Мазоха, який є «батьком» мазохізма. При вході в приміщення нас зустрічає його статуя, але статуя не проста, а з сюрпризом: просунувши руку вліву кишеню штанів, дівчата залишаються задоволеними і йдуть весело обідати. Скажу чесно, чоловікам там стає не по собі. Атмосфера досить напружена, бо на хлопчиків одягають кайдани, а сексуальні дівчата-офіціантки беруть в руки батіг і можуть з радістю відшмагати першого-ліпшого відвідувача.

     Йдемо далі-на тій же вулиці Сербської ви знайдете: Музей магнітів, магазин живого пива «Галицький бровар» та кав’ярню «Старі мури». Варто також відвідати відоме кафе «Криївка», на жаль ми туди не потрапили, т.к увечері там була величезна черга, але з розповідей друзів можу вам сказати, що потрапивши туди, ви опинитеся в землянці, обвішаній різними плакатами, листівками та іншим інвентарем, вас вразить інтер'єр цієї землянки , меню ресторану і низькі ціни.

       Наступного дня раджу відвідати кнайпу «Гасова лямпа», за адресою вул. Вірменська, будинок 20.В цьому дивовижному закладі повно газових ламп і людей. Стіл слід замовляти в такі популярні місця за день. Пригощають там смачно, як і у всіх кафе цього міста, а ось головний сюрприз знаходиться вище-неймовірної краси літній майданчик розкинувся на даху будинка.Для молодих людей це буде найромантичне місце для зустрічей. І під кінець зазначу цікаве місце – Doping Community.Якщо у вас здають нерви після напруженого навчання або вас дістала повсякденна рутина-це місце саме для вас. Тут можна робити все: бити посуд, розбивати об стіну мобільні телефони, розбивати битою телевозор і багато іншого, але всі ці розваги обмежуються однією маленькою деталлю: будь-який каприз - лише за ваші гроші.

      Закінчуючи огляд Львова, можу підсумувати: до Львова треба брати квитки заздалегідь, речей можна взяти трохи, їсти краще в місцевих кафе, тк «mcdonalds», «Сушія» і «Челентано» є в будь-якому місті, фотоапарат потрібно взяти обов'язково – знімки виходять просто чудові ну і потрібно потрапити на добру погоду – це найголовніше! Найкращий відпочинок можна влаштувати собі цілком самостійно, важливо всього лише: гарне оточення, достатня кількість грошей, здоровий ентузіазм. І не забувайте: «Хіба відпочинок може бути по-справжньому солодкий без втоми? Постійна нерухомість - це навіть не відпочинок. Це небуття, це смерть. "

Подорожувала Тетяна Алексеєва

Фото: Дар'я Ігнатенко 

Немає коментарів:

Дописати коментар