1 квіт. 2011 р.

Пофестивалимо?

        Студентське життя швидкоплинне  і сповнене різних несподіванок. Гуртожиток-університет-бібліотека-гуртожиток. Ви дійсно хочете саме цього? Озирніться… Що ви бачите позаду? 

Замкнене коло, безмежну кількість втраченого даремно часу, який пролетів повз вас галопом, лишивши по собі лише тонни конспектів? Можливо, ви дійсно не знали, що робити, чи просто не мали можливості дізнатись? Що ж, якщо весна дійсно постукала своїми крилами до вас у кватирку, час задуматись про все те цікаве, що з вами відбулось і ще обов’язково має відбутись.

Весна принесла за собою не лише тепло і пробудження природи. Що ще?

 Готуйте записнички, пакуйте валізи - час фестивалити!

З 2 квітня жителі Києва матимуть змогу відчути себе трохи парижанами, адже в столиці стартує фестиваль «Французька весна-2011», той самий, який в минулому році дав змогу сотням глядачів насолодитись видовищем чарівних янголів, які виконували складні акробатичні трюки у нічному небі над Софійською площею. В цьому році програма обіцяє бути не настільки барвистою, але не менш цікавою. Глядачі зможуть відчути справжній французький шарм кінострічок з участю кінодіви Ізабель Юппер, зустрітися із французькими кінематографістами і письменниками. І, звісно, знову зануритись в атмосферу «Довгих ночей короткого метру», які пройдуть в кінотеатрі «Україна» з 29 квітня по 1 травня.

Детальна програма:

http://gorod.kiev.ua/afisha/afisha_event.php?event_id=8998

3 3 по 6 квітня у  Львові відбудеться  святкування Світлого Великодня. Дивовижне місто лише підсилить те відчуття родинного духу, яке оселиться у кожній з численних церков, на кожній площі і вулиці, на яких у дні Великодня відбуваються фольклорні свята, виставки, концерти, театралізовані дії, що привносять весну у наші серця. 

14-17 квітня нас ощасливить один з найкреативніших фестів «ArtВесна-2011. Саме там, на «АртВесні», вашій увазі будуть представлені фотовиставки, креативні покази, творчі вечірки, які гарантують шквал позитивних емоцій.

А якщо вам пощастить вирватись на кілька днів до сонячного Криму, не пропустіть фестивалю тюльпанів, адже  з 15 квітня по 1 травня 2011 в Нікітському ботанічному саду в Ялті вперше відбудеться весняний парад квітів.

15 квітня стартує Фестиваль польського кіно в Україні. Цього року фільми представляють особисто режисер Януш Моргенштерн, сценарист Кшиштоф Лукашевич, продюсер Влодзімєж Нідерхауз та інші діячі польського кіно. Одразу після урочистого відкриття фестивалю українські глядачі матимуть змогу переглянути фільм «Менше зло» та поспілкуватися з його творцями. Також у програмі фестивалю – стрічки «Генерал Ніл» Ришарда Бугайскі, «ЕнЕн» Фелікса Фалька, «Шопінг-дівчата» Катажини Росьланєц, «Скільки важить троянський кінь?» Юліуша Махульські, «Ніколи не говори ніколи» Войцеха Пацини. Фестивальні покази пройдуть з 15 по 28 квітня 2010 року у трьох містах України – Києві (15-21 квітня), Вінниці (17-23 квітня) та Донецьку (22-28 квітня).

В період з 30 квітня по 3 травня у Хотинській Фортеці відбудеться Другий Міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя фестиваль "Битва Націй 2011", який стане одним з наймасштабніших фестів подібного роду не лише на теренах України, а й усієї Європи. Де ви ще зможете побачити середньовічного лицаря в повному бойовому оснащенні та спробувати постріляти зі справжнього арбалета?

Кінець весни та початок літа обіцяють бути  не менш феєричними.

Мандрівникам або просто закоханим у джаз необхідно відвідати Львів у період 30 квітня - 2 травня, адже там відбудеться щорічний етно-джазовий фест «Флюгери Львова». Якщо ви добре обізнані в історії, то дійсно, ви нічого не плутаєте, цей фест частково присвячений дню заснування Львова і проводиться неподалік від Ратуші. Прекрасна можливість насолодиться атмосферою одного з найкращих міст України у супроводі запальних мотивів.

А от  7 та 8 травня  вже  в Києві на Трухановому острові  на відвідувачів чекає  «Рок Січ» - фестиваль, відомий також як «злітна смуга» для багатьох молодих колективів. В цьому році вперше фестиваль буде платним (від 30 грн), але організатори планують взяти високу, дійсно «європейську планку».

Наступна подія цієї гарячої пори не є власне фестивалем, але, враховуючи масштабність, ми не можемо лишити її поза увагою. 8 травня до Києва завітає Sensation - одна з найзначніших подій, котра щороку об'єднує мільйони цінителів якісної електронної музики в усьому світі. Фантастичні декорації, запаморочливе шоу від найкращих ді-джеїв планети, що примушує затамувати подих. Sensarion - забава не з дешевих, але хто зможе собі це дозволити, не пошкодує, адже унікальна концепція "все в білому"(обов’язкова умова – дрес-код) дозволяє створити по-справжньому казкову атмосферу. Ціна квитків – від 500 грн, а сама подія відбудеться в МВЦ. 

21-22 травня відбудеться міжнародний фестиваль "Київська Русь XIII ст." , який дасть старт новому сезону в парку "Київська Русь", що в селі Копачів під Обуховом. У період з травня по жовтень відвідувачі зможуть спостерігати за масштабними битвами богатирів, попробувати свої сили в кулачних боях та навчитись їздити верхи. Дістатися можна на маршрутці від станції метро "Видубичі". 

 І звісно, не забуваймо готуватись до одного з найнеординарніших фестів, який відбудеться вже влітку. З 30 червня по 3 липня на придніпровських міста пагорбах Ржищева під Києвом відбудеться Четвертий міжнародний еко-культурний фестиваль "Трипільське коло 2011 року. Повітря". Трипільське коло" - це толока фестивальна, численні майстер-класи, кінопокази, квести, семінари, різноманітні етно-шоу. І все це під шалені ритми Трипілля разом з відомими групами, барабанним диско- та власними творчими імпровізаціями, а також це 15 гектарів музики, творчості, краси мистецтва.

Сподіваємось, що ви ще не втратили голову від запропонованого розмаїття. В будь-якому разі, бажаємо вам яскравих спогадів та активної весни.

Спокушала Вікторія Решітько

1 коментар: