8 бер. 2013 р.

Мистецтво бути жінкою


Зима – це час червоних носів, а не суконь.  Пишучи ці рядки, подивилась на календар – до весни 2 дні. Хочеться вірити, що метелики Інституту Філології, ці прекрасні діви знову покажуть себе. У всій красі барв, в шовку русого золотого волосся, що лине безкінечним потоком, в повітряності матерій (вже не тільки філософських)…

Мода на подіумі головного входу Жовтого корпусу – це щось більше, ніж просто шоу на публіку. В місці, де на 10 дівчаток тільки 1 юнак, дівчата не одягаються, щоб когось спокусити чи привабити. Саме в цьому місці – кожна юнна студентка – чисте і незаплямоване мистецтво. Синтез духовного і матеріального. Навіть мова, яку вивчає леді, відбивається на фасоні плаття. Тільки глянувши на студентку-кореїстку ми відразу відрізнимо її від любительки української філології, адже в кожній, окрім власної тонкої гуманітарної натури, просвічується вплив культури, яка вивчається. Тут я не можу не погодитися з думкою великого Александра Лібермана, який стверджує, що фотографія моди – це не фотографія одягу. Це фотографія жінки. В Інституті Філології ціла галерея.

На прикладі сильних особистостей, успішних красивих жінок, намагаємось вчитись, як виглядати стильно і залишатись особистістю. Почнемо з Великих світу цього, яким і завдячуємо тим, що ми називаємо “мода”.


 Анна Вінтур, Роббі Майєрс, Соня Забуга  - ці модні редактори стали легендами у світі моди. Строгість і дисципліна Анни Вінтур – тема міфів, сюжет фільмів і мотив для написання книг. Перфекціонізм цих жінок надихає на працю і заставляє вчитись не покладаючи рук, а їх витончений довершений стиль, в якому немає нічогісінько лишнього, недоречного, надихає і викликає захоплення й повагу.




Не так давно творчість молодої американської співачки Лани Дель Рей викликала колосальну увагу: тексти її особливих, сповнених чуттєвості проникливих пісень рядками закарбувались в головах юних поціновувачів музики. Та йдеться не тільки про її пісні, а й про неповторний ретро-гламурний стиль. Лана використовує надзвичайно ніжну, проте замітну естетичну деталь – свій образ вона доповнює квітами: вінок на обкладинці її альбому запам’ятався всім, і вона продовжує підкреслювати свою жіночність то рожевими, то білими, то насичено червоним трояндами у своєму розкішному волоссі.



Що ж може бути важливішим в образі справжньої молодої жінки, ніж здорове сяюче волосся? Хелен Браун, одна з найвидатніших редакторів Cosmo (саме завдяки її зусиллям і новаторським радикальним поглядам маємо улюблений журнал в сучасному вигляді) казала: «Звичайнісінька сіра мишка, прикрасившись сяючими локонами, перетворюється в чуттєву видру».  Цього року найкращі локони планети належать зовсім і не мишці, а справжній принцесі. Експерти захоплені волоссям Кейт Мідлтон: «У неї, як ми говоримо з колегами перукарями, трендове волосся. Ідеальна зачіска, в міру пишна укладка і бездоганний стильний колір волосся ... Що сказати - це найкраще волосся, яке обійшло навіть легендарну «шевелюру» Дженніфер Еністон!».

Кожна жінка прекрасна, а один з її обов'язків не давати собі, друзям, коллегам й ворогам,  і, ніде правди діти, оточуючим мужчинам забувати про це. Обличчя – зеркало нашої внутрішньої краси, і ніякий навіть досконалий образ не буде образом тебе, якщо люди бачитимуть тільки ансамбль вдало підібраного шмаття. Завдання розумної жінки вміти підкреслити свої найкращі риси. Успішна молода актриса українського походження Міла Куніс  підкреслює свої глибокі великі очі: її завжди сексуальний і водночас благородний макіяж не дає викинути красуню з голови.

Наш зовнішній вид – це відображення всього нашого життя: власного ставлення до себе, естетичні смаки, погляди на життя та його темп. Справжня довершена індивідуальність завжди приветає увагу, зачаровує тисячі поглядів і заставляє серця битися скоріше. Наш образ – результат наполегливої праці, продукт не тільки того, що випускає глобальна машина моди, а й складного, проте такого потрібного мистецтва – мистецтва бути жінкою.

З 8 березням, дорогі філологині, прикрашайте й далі своєю вродою і тендітністю шевченківський парк та лавки біля входу, гуртожитки й кафе, літературні вечори й театри. Несіть і далі грамотне мовлення, літературний талант і красу в усіх можливих видах в маси, бо хто, як не виJ



 Іваночко Ксенія



Немає коментарів:

Дописати коментар