8 бер. 2013 р.

7 березня - День розуму!


Розумники в моді

           Якщо ще десять років тому назад, розумників обзивали ботанами та заучками, то сьогодні часи змінилися. На зміну хлопцям з «нашого» району прийшли молоді ерудовані люди. Тепер модно бути розумним. Про це свідчить запровадження дня розуму, який відмічають 7 березня. Вивчати мови, розумітися в техніці, активно відпочивати, цікавитись мистецтвом та літературою – це основні риси сучасного розумника. Спеціально до дня розуму, ми вирішили розкрити вам всі таємниці успішних людей. Отже, читайте та вдосконалюйтесь:

1.         Книги. Старий, але ефективний спосіб підвищити свою грамотність, обізнаність, збагатити та розвинути фантазію. Світова та вітчизняна література пропонує нам безмежну кількість творів, для кожного знайдеться щось особливе. Читання цікавої книжки – це найкращий спосіб розвинути мову. До того ж, ви завжди зможете знайти спільну тему для розмови.

2.         Займайтесь спортом. Здавалося б де спорт, а де знання, але ж ні! Фізичний стан людини сильно впливає на її ментальні можливості. Якщо ви не робите зарядку, не займаєтесь спортом, а переважно сидите за комп’ютером, то вам важко буде сприймати новий матеріал. Під час фізичної діяльності наш мозок відпочиває від розумових навантажень, таким чином інформація послідовно засвоюється організмом і ми не перевантажуємо себе.
Ілюстратор: Тоня Юхименко

3.         Їжте корисні продукти. Студент завжди голодний. До стипендії тиждень, а грошей вже нема. Що ж робити у такій ситуації? На жаль, методи чарівного збільшення стипендії нам поки що не відомі, єдине що вас у цій ситуації врятує, так це або підробіток, або добрі сусіди, або батьки. Коли ж прийде стипендія не женіться в магазини, скуповуючи  все підряд. Головне все прорахувати та не забути придбати такі корисні продукти для вашої пам’яті, як от: горіхи, овочі, коричневий рис, чорниця, чорна смородина, риба, броколі, гарбузове насіння.

4.         Подорожуйте. Намагайтесь проводити свої канікули, подорожуючи світом. Скільки цікавих місць в нашій країні і скільки не розказаних історій ще чекають на свого слухача. Ви завжди зможете поділитись своїми враженнями з друзями та порадити якесь чудове місце для відпочинку.

5.         Знайдіть собі хобі. Чи то в’язання, чи то мистецтво боротьби, ніщо зайвим не буде. Вчені довели, що людина яка навчається грі на музичному інструменті, за рік підвищує свій iq на декілька рівнів. Сама граю на фортепіано і знаю, що музика не тільки ментально розвиває людину, але й прекрасно знімає стрес.

6.         Спілкуйтесь. І чим більше, тим краще. Сучасні технології здійснюють неможливі речі.
За допомогою чудової програми Skype ви можете спілкуватися з людиною, яка знаходиться на іншому кінці світу!

7.         Вчіть мови. Вивчення мов, допомагає розвинути нашу пам’ять. Ви завжди зможете допомогти бідному іноземцю, скерувавши його на вірний шлях. Знаючи мови, ви не пропадете і роботодавець з руками і ногами вас забере до себе на роботу.

8.         Розраховуйте свій час. Всі мої знайомі, котрі вміють розраховувати свій час, дуже розумні. Вони завжди зібрані, не так втомлюються, успішні в навчанні. Звичайно, важко відразу взяти і вчасно лягати спати, чи то вчасно закінчувати робити якусь домашню роботу. Але для вашого здоров’я буде краще, якщо ви все-таки почнете слідкувати за своїм режимом. Спробуйте планувати свої справи заздалегідь і не залишайте все на останній день.

Коломисюк Інна

Немає коментарів:

Дописати коментар