8 бер. 2013 р.

1 березня - День котів!


Котики-муркотики

     1 березня весь світ відмічає день котів. Хоч свято нове для нас, та любов до братів наших менших залишилася ще з давніх-давен. У переддень свята в аптеках відбулось активне пожвавлення купівлі валер’янки, тому немає ніяких сумнівів у тому, що своє законне свято котики відмітили, поринаючи у вир екстазу.

    Давні єгиптяни, між іншим, саме вони приручили волелюбну тварину, колись поклонялися котам. Вони вважали, що коти – божество, наділене силою плодючості та мудрості. Був створений цілий культ кішки. Єгиптяни робили усілякі  жертвоприношення, будували гробниці, та навіть наймали рабів-охоронців для своїх маленьких живих божеств. Сьогодні, звичайно, Єгипет вже не той і часи правління котиків-богів пройшли. Але подейкують, що це все конспірація. Кажуть, коти перейшли у підпілля, і зараз слідкують за нами, ба, навіть, переписуються з нами. Колишнє поклоніння котам трансформувалося, в 21 столітті все перейшло у віртуальний світ. Друзі, коти заполонили безмежні простори інтернету. Вони там справжні улюбленці, їхні фотографії всюди. До речі, так звані піддані цих норовливих тварин створили їм власну соціальну мережу, що називається Catmoji. Тут котики 
обмінюються милими та кумедними зображеннями, паралельно шукаючи своє кохання. Отож, поки ви десь працюєте, не покладаючи своїх сил, ваш котик у цей час веселиться вдома.
     Звичайно, не всім, котам щастить потрапити в хороші руки. Іноді вони змушені блукати холодними вулицями міст в пошуках гризунів, чи то залишків їжі. Сподіваємось, що ці безхатченки потраплять до хороших людей. А щодо свята, то відомо,  що в це й день котам приділяється не тільки велика увага з боку їх власників, але й увага з боку підприємців, які залюбки запропонують вам широкий спектр послуг для вашого улюбленця. Тут вам і ресторанчик відкриють на день, суто для котів, як от робили в Японії. На деяких підприємствах співробітники брали на роботу своїх улюбленці, що неабияк покращувало настрій робітникам.
     Американці не чекали дня кота, а вже давно зробили надзвичайний подарунок для свого улюбленого котика Фредді. Вони зробили його почесним мером міста. Все це відбулося у маленькому містечку Шарон, що знаходиться у штаті Вісконсін. Спочатку маленьке кошеня підкормлювала робітниця міської мерії, яка називала його своїм щасливим талісманом. Люди примітили, що після зустрічі з чудесним котиком всім щастило. Зрештою, милий безхатченко так зачарував містян, що вони одноголосно вирішили зробити його мером. 
Тепер сидить новий мер та й ковбаску їсть, а ось його заступник працює як білка в колесі. Отака вона всенародна любов до котів.
    Біля мого дому є маленький магазинчик, колись там прихистили маленьке чорнесеньке кошеня. Зараз це величезний кіт, який  повністю заволодів тим магазином, принаймні увагою покупців він точно не обділений. Чорний кіт то сяде собі на підвіконні, вдивляючись на засніжену вулицю, то залізе на вітрину, оглядаючи весь асортимент молочних продуктів. Отак зайдеш купити молока, а він на тебе як гляне своїми жалісливими оченятами, точно Кіт із Шрека, що після такого погляду не можеш не купити йому чогось смачненького. У цьому магазині завжди повно людей, які його весь час підгодовують. Хитрий кіт настільки великий, що можна подумати він кожен день святкує день кота.
     Отож, якщо маєте котиків, то не забувай зайвий раз дати їм поласувати чимось смачненьким, за вашу доброту котенятко обов’язково замуркоче будь-яку депресію й вилікує вас від смутку.  





Коломисюк Інна

Немає коментарів:

Дописати коментар