15 бер. 2014 р.

АбZац став інформаційним партнером фестивалю "КобзарТ"


З 28 березня по 4 квітня 2014 року в Києві відбудеться Літературно-мистецький фестиваль «КобзарТ» – восьмиденна акція від київської галереї «Лавра» та молодих українських митців. 
 
 

Фестиваль приурочено до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, проте організатори заходу пропонують неофіціозний погляд на постать цього славетного українського поета і художника.

«Для нас Шевченко – не забронзовілий пам'ятник, а дуже актуальний наразі митець. Тому фестиваль «КобзарТ» став не даниною ролі Тараса Григоровича в українській літературі, образотвочому мистецтві чи громадському житті, а передовсім – майданчиком для самовираження молодих поетів, художників, кінорежисерів, театралів та музичних гуртів. Сучасні українські митці не відкидають творчості Шевченка, а по-своєму переосмислюють її. Наслідком цього переосмислення і є переважна більшість акцій, що будуть представлені на фестивалі», – відзначила директор галереї «Лавра» Тетяна Міронова.

Взяти участь у фестивалі зголосилися провідні українські поети молодшого покоління – Дмитро Лазуткін, Олег Коцарев, Богдан-Олег Горобчук, Павло Коробчук, Артем Полежака, Анна Малігон, а також – класики сучасної української літератури Олег Лишега та брати Капранови.

Театр Володимира Завальнюка «Перетворення» в рамках фестивалю представить свою найновішу пєсу, премєра якої нещодавно з аншлагом пройшла в Палаці «Україна»  – «Великий Льох», по однойменній містерії Тараса Шевченка. Окрім того, в ході фестивалю «КобзарТ» відбудеться показ тематичних кінострічок від фестивалю документального кіно «Kinolitopys». Музична частина фестивалю буде представлена виступами молодих, але уже відомих українських виконаців «Діти Неба», «воЦап», «Телері», Христини Халімонової та інших.

В окремому експозиційному просторі галереї «Лавра» в рамках фестивалю «КобзарТ» відбудеться виставка найзнаковіших молодих українських художників. А в вуличній галереї «Instalazzia» від Благодійної Фундації України «Відкриті серця», що розташовується в дворику, експонуватимуть фотороботи членів Спілки фотохудожників України.

«Програма фестивалю «КобзарТ» – дуже насичена, але її не можна вважати еклектичною. В своєму сприйнятті Тараса Шевченка ми акцентуємо на тому, що він був водночас видатним художником, поетом, прозаїком і громадським діячем – тобто людиною всебічною. Саме тому ми не зосереджувалися на якомусь одному виді мистецтва, а дали змогу висловитися багатьом митцям», – наголосила Тетяна Міронова.

Подробиці про фестиваль «КобзарТ», а також щоденну програму шукайте на офіційних сторінках фестивалю в соціальних мережах Facebook та ВКонтакте:



 
 
 
Київська міська галерея мистецтв «Лавра» — один із чільних культурно-мистецьких осередків столиці України. Закритий експозиційний простір — понад 1000 м², також діють відкриті майданчики. Окрім власне виставкових проектів, тут відбуваються прем'єрні покази вистав провідних українських театральних режисерів, фестивалі сучасного мистецтва, кінопокази, презентації сучасного мистецтва, концерти зірок світового та українського музичного авангарду, покази мод, освітні заходи.
Інформація для довідок:
Богдан Горобчук, арт-директор фестивалю
+3 8 0635835280
Головний медіа-партнер фестивалю «КобзарТ» – газета «День».  
Інформаційні партнери: Gazeta.ua, онлайн-газета «АбZaц», портал «Litfest.ru», МО «Остання Барикада», сайт «Лови момент!»
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар