20 бер. 2014 р.

Якщо комплекси перемагають…

Якщо бути відвертою – я й сама жертва своїх власних комплексів і всезагальних стереотипів про красу. Глянцеві обкладинки щодня диктують нам шаблони ідеалу. Але відкрию невеликий секрет – ідеальних людей не буває. Це справа досить відносна, і якою б шикарною не була чиясь зовнішність, усе ж таки десь все одно «собака зарита». А ще тут діє «закон всесвітнього фотошопу». Але мова йтиме далеко не про ікони краси і стилю, а про недоліки зірок, які зробили їх відомими. Хай пробачать нас, філологів, математики, але й нам відомо, що мінус на мінус дає плюс.
 
Якщо ви дівчина, і вас хвилюють ваші густі чорні брови, то винайдіть машину часу й поверніться у століття, коли це було найвищим ступенем привабливості, або завітайте у салон краси. Але є ще й третій варіант, який пропонують нам відомі моделі – Наталя Водянова і Кара Делевинь. Зробіть ці брови своєю головною фішкою. Адже краса – поняття відносне.
 
Кривий або великий ніс. Якщо ви юнак, повірте, вам легше з цього зробити еталон краси. Погляньмо на актора Хав’єра Бардема. Ніс додає йому якоїсь екстра-екзотики. А дівчатам нагадаю, що Сара Джесіка Паркер на пару з Барбарою Стрейзенд також далеко не красуні. Але навіть величезні носи стали їх козирними картами. Якщо забажаєте загуглити ці імена, то зрозумієте, що вам хвилюватися вже точно немає про що!
 
Наступний на черзі недолік – щілинка між зубами. Як на мене, це додає родзинки в образ людини, як це трапилося і з Мадонною. Жінка настільки вражає впевненістю в собі, що ніхто не набереться сміливості сказати, що її зуби непривабливі. А французи такий недолік вважають щасливим знаком. Тому радійте, що елемент вашої зовнішності нагадує іншим Бріджит Бардо або учасницю гурту «Сєрєбро»
 
Маленький зріст. Тут і слів зайвих не треба щодо того, яка ж це проблема для деяких осіб сильної статі! Але тут ми згадаємо успішного футболіста Ліонеля Мессі й усім відомого Гаррі Поттера – Деніеля Редкліфа. Маленький зріст не став перешкодою на їхньому шляху до світової слави. Завжди знайдеться дівчина нижча за вас, як, наприклад, Кім Кардашян чи Мерелін Монро.
 
Довгі ноги – ще не запорука щастя. А той факт, що вони
криві, не робить вас героїнею книги Віктора Гюго «Знедолені». Варто лише згадати акторку Джейн Біркін, яка, незважаючи на свої не надто привабливі ноги, носила дуже короткі спідниці. Та ж проблема не лякає і сучасних зірок Голівуду Крістіну Агілеру, Скарлет Йохансон та багатьох інших.
 
Про недоліки зовнішності і комплекси можна говорити дуже довго. Але якщо слідувати прикладу деяких сміливих і впевнених в собі зірок, можна віднайти трохи мужності, накрити себе прозорим куполом, як зробив це зі своєю трояндою Маленький принц Антуана де Сент-Екзюпері, і виставити на огляд де-небудь на Хрещатику. Звісно, це жарт. А жарти – не моя сильна сторона, якої я, до речі, зовсім не соромлюся. Просто сміюся сама. В цьому і є моя прихована фішка J
                                                                                 
Ваша Анастасія Кучеренко

Немає коментарів:

Дописати коментар