14 бер. 2014 р.

Про українську журналістику - з перших уст


11 березня в Червоному корпусі КНУ ім. Т. Г. Шевченка відбулась зустріч з відомим українським медіа-експертом, причетним до телеканалів ТВІ та espreso.tv, народним депутатом України 7-го скликання  Миколою Княжицьким.
 
Тема лекції - "Ціна української журналістики".  З доповіді експерта слухачі мали змогу дізнатись особисту думку Миколи Княжицького щодо українського медіапростору.
 На початку зустрічі Микола Леонідович коротко розповів про себе, свою журналістську та депутатську діяльність. Згодом, розкрив деякі секрети українського медіапростору, розказавши зокрема про те, хто стоїть за політикою ТОПових ЗМІ.
Оскільки основною темою лекції була сучасна журналістика, Микола Княжицький "розклав по поличках" роботу українського телебачення, інтернет-медіа та друкованих видань. Опираючись на власний досвід, розповів про всі складнощі створення незалежних ЗМІ. Зокрема, це стосується телепростору, адже тут Миколі Леонідовичу й справді було про що розказати: колишній Генеральний директор телеканалу ТВі (2008-2012р), Голова правління телеканалу Тоніс (до 2007 р), зараз власник "espreso ТV" (офіційно 99% акцій каналу належать його дружині Ларисі Княжицькій).
 Продовженням зустрічі стала жвава дискусія Миколи Леонідовича з слухачами. Багатьох цікавила його думка стосовно політичної ситуації в Україні, яка склалася на сьогодні. Тож поступово дискусія набула політичного характеру.

Всього зустріч тривала близько двох годин. За цей час студенти дізнались чимало цікавого про український медіапростір від визнаного експерта цієї галузі.


Світлана Попова

Немає коментарів:

Дописати коментар