27 лют. 2012 р.

Спасибі, Євро, за суботи!


Виспатись в суботу? Лише не в цьому семестрі.
    Оскільки цього року на нас чекає Євро-2012, літні канікули розпочнуться не так, як завжди, а раніше – у червні, а це означає, що доведеться пожертвувати вільними суботами.
    Незважаючи на те, що ще цієї весни міністр освіти та науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що проведення Євро-2012 не вплине на навчання студентів, це все ж таки трапилося. За його словами, не повинні були відбуватися відпрацювання по суботах та в будь-які інші дні.

    ВИШам було рекомендовано збільшення кількості занять в день та ущільнення  навчальної програми. Проте 31 жовтня 2011 року ректор КНУ імені Тараса Шевченка підписав указ, згідно з яким студентів позбавили вільних від занять субот протягом лютого, березня та квітня.
    Забрали безтурботні суботи також у Києво-Могилянської академії та КПУ імені М. П. Драгоманова. Студенти останнього навчаються через суботу. Студенти таких столичних університетів, як КНЕУ імені Вадима Гетьмана, НМУ ім. О. О. Богомольця, НУХТ по суботах до університету не ходять. У цих навчальних закладах просто ущільнили програму, а в деяким, наприклад НУХТ, просто збільшили звичайну кількість пар. Студенти КПІ, нагадаю, навчалися 6 днів у тиждень і раніше.
   Через те, що Євро-2012, забрало у нас суботи, ми маємо менше часу для відпочинку, для підготовки до семінарів, а отже взагалі вільного часу. Удвічі незручно іногороднім студентам, адже тепер є лишень одна неділя, коли можна поїхати додому. Але якщо ти живеш за тридев’ять земель від Києва, то, на жаль, цього не вдасться зробити часто. Тому  доводиться не бачити батьків, родичів, друзів, місяцями…
   Крім того у зовсім незручній ситуації опинилися студенти випускних курсів, адже їм виділено менше, аніж зазвичай, часу для складання державних та випускних іспитів. Важко водночас проходити практику, писати дипломну роботу і готуватися до іспитів.
   Але людині властиво до всього звикати. І можна призвичаїтися до того, що тепер маємо тільки один вихідний. Можна звикнути, що субота перетворилася на понеділок, вівторок, середу і далі за списком. Адже матимемо опісля цілих три місяці літніх канікул. Це і є плюсом у даній ситуації.
    Тому гарної та плідної весни Вам!
     Вікторія Савчук

Немає коментарів:

Дописати коментар