30 вер. 2011 р.

З хору - до рок-гурту

«Привіт всім, ми – Друга Ріка!»
Такими словами розпочалась зустріч відомого українського рок-гурту зі студентами КНУ імені Тараса Шевченка. Це був перший візит хлопців до нашого ВНЗ і, сподіваємось, не останній: Максим Макарчук, голова студентського парламенту, запросив музикантів на День народження університету. Першою асоціацією у більшості учасників гурту був храм: «одразу захотілося перехреститися».
Другою рікою розпочато новий перспективний рух – RocknRoll saves the world (Рок-н-рол врятує світ): хлопці планують об‘єднати навколо себе молодіжні рок-гурти з усього світу. Прийнято вважати, що рок-н-рол (якісний рок) є лише у Британії, на його Батьківщині. Насправді класні рок-гурти є і Канаді, і в Китаї, і в Туреччині. Презентацією початку цього руху стало виконання записаного разом з турецькою групою Mor ve Ötesi  синглу «Світ на Різних Берегах» на концерті Другої ріки 17 вересня. Студенти мали змогу придбати квитки вдвічі дешевше і в якості бонусу – стати учасниками запису кліпу на вищезгадану пісню.
«Ми об‘єднуємо тих, хто слухає музику вухами, а не дупою».
Як пояснив Валерій Харчишин, музика об‘єднає світ набагато швидше, аніж будь-які політичні союзи. Проблема, яка стоїть на перепоні цього об‘єднання – неможливість реалізуватися для багатьох гуртів. Телебачення нашпиговане попсою, за яку платять гроші, а всі фести частіше універсальні аніж тематичні.
Під кінець зустрічі хлопці подарували нашим студентам квитки на свій концерт, декілька з них були вручені тим, хто задавав найцікавіші запитання і співав пісні гурту.

-  Що, на вашу думку, врятує світ ще, крім рок-н-ролу?
-  Приходь на концерт – почуєш у новій пісні.

Фото Євгенії Литвинової

 Текст Асі Венгер

Немає коментарів:

Дописати коментар