30 вер. 2011 р.

Бібліотека в кишені


У вас дилема – купувати електронну книжку чи ні? Тоді ми йдемо до вас!
Електронні книги – це група спеціалізованих пристроїв, що відображають текстову інформацію в електронному вигляді. Наприклад: Orsio, E-book reader від Lbook, Pocketbook, Onyx boox, FR book, Explay, Sony, Amazon та інші. 
Розглянемо основні плюси і мінуси електронних книг. 
Плюси електронних книг: 

1)                      В електронній книзі є пошук по тексту, різні переходи за гіперпосиланнями, відображення тимчасових виділень та приміток. 
2)                      В одному пристрої електронної книги можна зберігати сотні й тисячі книг. Крім цього, в порівнянні зі звичайними друкованими книгами,
 електронну книгу значно простіше транспортувати.
3)                    Електронна книга здатна відображати анімовані картинки. 
4)                     Електронні тексти коштують набагато дешевше, ніж їх паперові аналоги або ж їх можна скачати в Інтернеті безкоштовно. 
5)        Використання електронних книг дозволяє заощадити велику кількість паперу і зберегти природу. 

Мінуси електронних книг: 

         1) Пристрої для електронних книг більш крихкі, ніж друковані книги. Екран –"електронний папір",  може бути пошкоджений від падіння з висоти вашого ліжка, або навіть при сильному натисканні пальців. Особливо цей недолік характерний для електронної книжки з екранним розміром більше 7 дюймів. 
        2) Вартість електронної книги приблизно дорівнює вартості 50-100 друкованих книг. 
        3) Багато видавців не створюють електронні книги одночасно з паперовими, тому електронні варіанти з'являються значно пізніше. Хоч пірати й оцифровують новинки книжкового ринку досить швидко, для того щоб їх завантажити необхідно користуватися файлообмінними мережами, а останнім часом торренттрекери знаходяться під пресингом з боку борців за авторські права. 
      
4) Виробники деяких електронних книг можуть дистанційно видаляти інформацію з особистого пристрою користувача. Це стосується пристроїв, поширених в США, типу Kindle і Sony reader. 
      5) Пристрої для читання електронних книг повинні завжди бути своєчасно підзаряджені, але навіть на сьогоднішній день це – пристрої, які споживають мало енергії. Однієї зарядки вистачає на кілька тижнів.
Якщо ви вибираєте електронну книгу, зверніть увагу на нові їх розрізнення –  сенсорні книги та книги з ефектом «електронного паперу». Ці дві категорії могли б доповнювати одна одну, проте ці технології  не здатні поєднуватися. Великий мінус сенсорних електронних книг (на кшталт Sony) - у тому, що на екрані відображаються ваші обличчя, чужі обличчя, так звані «бліки», від яких дуже страждає зір. Електронний папір в свою чергу (одним із найкращих є PocketBook) не пошкоджує зір, проте його функціональний аспект значно менший.
Проте, вибір за вами. Електронна книжка – це дешево, зручно, та швидко. У будь-якому разі ви не пожалкуєте про її купівлю.
 Щасливих та вигідних покупок!

Анастасія Арсенюк

Немає коментарів:

Дописати коментар