30 бер. 2012 р.

Право на життя


Найголовніша місія кожного із нас – творити добро. А чи є більше добро, ніж допомога дитині здолати недугу, надання їй шансу на здорове, повноцінне життя? Сьогодні серед буденних справ не так часто говорять про благодійність, на яку здатні люди з чистими думками і чулим серцем, але саме такими рисами наділені члени Студентського парламенту Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, котрі 22 березня, у Всесвітній день боротьби з туберкульозом,  організували благодійний концерт «Врятуй життя!». Мета акції – зібрати кошти на допомогу дітям, які страждають від цієї хвороби. 

Головним спонсором став благодійний фонд Рината Ахметова «Розвиток України», який виділив необхідну суму грошей та забезпечив організаторів заходу необхідною апаратурою. Усі зібрані кошти були перераховані Центральному міському протитуберкульозному диспансеру.

Масштабність заходу підкреслював концертний майданчик – нічний клуб «ARENA ENTERTAINMENT», де і відбувались основні події. Вдень, перед початком дійства, в Інституті філології відбулася прес-конференція, учасниками якої стали запрошені на фестиваль популярні гурти:  O. Torvald, Ot Vinta, The ВЙО, BІА «magaZine», WashingTones, Малхолланд Драйв, Скрудж. Сподівалися, правда, і на присутність таких відомих колективів, як СКАЙ, Тартак, ТНМК, Антитіла. Проте, через брак часу вони відмовились від участі.

Всі задіяні артисти не вперше брали участь у благодійних заходах. Своїм досвідом у цій справі поділилися на конференції. Цікаво було почути думки музикантів про те, як би вони покращили світ навколо себе, якби мали відповідне матеріальне становище. Соліст O. Torvaldа Женя Галич заснував би будинок для літніх людей,  соліст «Скрудж» Женя Бондаренко – притулки для тварин. А ще дізналися, що пісня групи «Скрудж»  завадила одній дівчині вчинити самогубство. Все ж таки як доречно звучало гасло фестивалю: «Музика врятує світ!»


Значна частина роботи, повязаної  з організацією концерту, лягло на тендітні плечі досвідченого організатора Марти Александрук, яка є головою соціального департаменту Студентського парламенту ІФ. Після завершення дійства дівчина зізналася, що під час підготовки виникали різні  проблеми: зі створенням афіші,  з піаром заходу, і з пошуками спонсорів. У соціальній мережі було створено групу «Врятуй життя», до якої долучилося близько 600 осіб.

Найголовніша частина стартувала ввечері. Ведучий  Карач Зеник дотепними жартами, потужною енергетикою зарядив зал, а кожен гурт подарував аж по 40 хвилин своєї любові та дійсно якісної музики. Між  виступами артистів із промовами звернулися до присутніх представник Фонду «Розвиток України» Рината Ахметова, голова Студентського парламенту ІФ Сукач Світлана і, звичайно ж, людина, без якої все це просто не відбулося б, голова соціального департаменту Марта Олександрук.

Під кінець вечора глядачі не відчували ніг від танців і повтрачали голоси від безперервного підспівування, анітрохи не шкодуючи про те, що знайшли в собі сили посеред робочого тижня відкласти буденні справи на користь дійсно шаленої програми концерту.  

           Заслужені слова глядацької подяки належать Марті Александрук, Карачу Зенику, Лавні Наталії, Музиці Марусі, Сукач Світлані, Венгер Анастасії, Колодьку Миколі, Рижик Юлі. Завдяки їх небайдужості, запалу та організаторським здібностям концерт із масштабного задуму перетворився на феєричну подію.

             Саме такі заходи згуртовують молодь навколо наболілих проблем, які можна розв’язати лише спільно. Цього разу студенти нашого інституту прагнули залучити громадськість, відомих і впливових людей  до благородної справи – порятунку дітей від хвороби, і їхнє прохання про допомогу знайшло відгук.

            Сподіваємось, це не остання подібна акція. Ми, люди, повинні піклуватися про тих, хто поруч. Адже кожен має право на життя.

               Текст: Олена Худенко
               Фото: Марина Головньова

Немає коментарів:

Дописати коментар