29 серп. 2013 р.

АБЗАЦ став свідком революції в світі "розумних електронних пристроїв"

Насправді слово "революція" ми вжили для того, аби вас зацікавити :) А в світі "розумних електронних пристроїв", точніше, "Smart Connected Device", тобто гаджетів із можливістю підключення до інтернету, відбувається хоч і неймовірно швидка, зате еволюція. 

Іще декілька років тому всі ми вважали, що є комп'ютери та ноутбуки для роботи, розваг та виходу в інтернет, ігрові консолі для ігор, DVD-програвачі для перегляду фільмів (пам'ятаєте їх, коли востаннє користувалися? :)), фотоапарати для фото і мобілки для дзвінків. 
Тепер усе кардинально змінилося. Смартфони дозволяють не лише телефонувати, але і фотографувати, грати в 3D-іграшки, виходити у всесвітню мережу, і навіть працювати! 

Прикладом цьому є презентований нещодавно в Україні флагманський смартфон Lenovo К900, на офіційному представленні котрого "АБЗАЦ" був присутній 16 серпня. В активі цього гаджету - унікальний процесор Intel® Atom™ з частотою 2,0 ГГц, чудова 13-Мегапіксельна камера, 5,5-дюймова діагональ екрану, тонкий дизайн та іще чимало цікавинок, а ціна - менша ніж в нашумілого айфона. 

Але яким би не був хорошим цей девайс, нашим читачам було би цікавіше дізнатися про те, що розповіли на презентації К900 експерти світового рівня по ринку MIDH, тобто смартфонів і планшетів (які у всьому світі називають "таблетами" або "таблетками"). 

Так, Гліб Мішин - віце-президент компанії Lenovo в Росії, СНД та країнах Східної Європи акцентував увагу на тому, що продукти на ринку Smart Connected Device стрімко змінюють свій вигляд і функціональність, а сам ринок останнім часом також значно змінився. «Кордони між пристроями розмиваються, на ринку з'являються нові пристрої: ультрабуки-трансформери, що працюють в режимах ноутбука і планшета , фаблети (гаджет, який є чимось середнім між смартфоном і планшетом). Сегмент ПК все більш «просідає», і в той же час - продажі планшетів і смартфонів ростуть з року в рік» - зазначив експерт.

В свою чергу, Джон Девід Ховард - віце-президент компанії Lenovo по напрямку MIDH (смартфони і планшети) в світі - підкреслив, що за останньою інформацією, на даний момент компанія Lenovo виробляє більше смартфонів, ніж ПК. І це - будучи світовим лідером на ринку ПК: тобто така тенденція є дуже переконливою заявкою Lenovo на зміцнення позицій на ринку смартфонів (а за останніми даними , на ринку смартфонів Lenovo займає 4 позицію) .

Що ж, якщо компанія, яка на даний момент є безумовним світовим лідером на ринку персональних комп'ютерів і ноутбуків, робить ставку на виробництво смартфонів і планшетів - то це говорить лише на користь того, що стає очевидним дрейф світового ринку "розумних електронних пристроїв" у бік компактних девайсів на кшталт "таблетів і фаблетів", які можна без проблем носити із собою, використовувати для різноманітних потреб, у тому числі і для роботи. 

А для нас, споживачів, це лише на користь - значить конкуренція серед виробників і надалі зростатиме, і з'являтиметься все більше функціональних пристроїв за доступними цінами. 


Станіслава Міхєєва 

4 коментарі:

  1. Щось таке.
    "3D-іграшки" - іграшки? really?
    "-дюймова діагональ екрану" - хто так каже? "TFT IPS дисплей з повноформатним FullHD!"

    A як же технологія "USB-OTG"? за допомогою неї можна підключити до смартфону флешку, камеру або плеєр та передавати файли взагалі без допомоги компьютера.

    "ніж в нашумілого айфона" - iphone2,3,4,5? який саме, де лапки?

    "був хорошим цей дивайс" - чи "девайс"?

    "(а за останніми даними , на ринку смартфонів Lenovo займає 4 позицію)" - чиї дані?

    Proof link - http://hi-tech.mail.ru/news/misc/abi-research-2q-2013.. - Lennovo не увійшла в топ 10!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановний Vadim Lightfuture, дякуємо що читаєте матеріали Абзацу, ми пишаємося тим, що маємо таких уважних читачів! )

      3D-ігри для смартфонів - звичайне явище, really, скачати декілька можете, наприклад, за посиланням - http://android.mob.ua/genre/3d/

      ...дюймова діагональ - так кажемо ми, неспеціалісти цієї складної і перевантаженої технічними термінами галузі. Ми вважаємо, що варто спрощувати подібну інформацію там, де це можливо :) А зацікавлений читач уже далі може знайти потрібну йому інформацію самостійно ) Те ж саме стосується технології, про яку ми згадали ) ми не прагнули зробити огляд конкретної моделі, якою б нафаршированою останніми технічними фішками вона б не була

      ніж будь-якого з перерахованих айфонів ) це наше оціночне судження, тож ми не конкретизували )

      А от найцікавіше зауваження - стосовно позиції Lenovo -
      http://hi-tech.mail.ru/news/misc/idc-2q-2013.html - з цієї таблиці очевидно, що Lenovo за результатами 2 кварталу 2013 року займає 4 позицію за світовому ринку смартфонів, маючи 4,7%. Дані наведено в таблиці. Відзначимо, що дані досліджено IDC визнаються усіма гравцями ринку.

      Сподіваюся, наші відповіді влаштують Вас )

      Видалити
    2. Перепрошую, стосовно ціни нашумілого айфона - звісно, мається на увазі актуальну нині 5-ту модель ) А стосовно будь-якого - йшлося про те, що співвідношення ціна/якість/функціональність в К900 посперечалося би з будь-якою айфонівською моделлю )

      Видалити