22 серп. 2013 р.

Топ запитань абітурієнта ІФу

     

      Поселення в гуртожиток
   Поселення відбувається 28-31 серпня. Кожному, хто написав заяву на поселення в гуртожиток, разом із повідомленням про вступ прийшов вкладений листок із переліком документів, як потрібні для поселення, та всією необхідною інформацією щодо того, куди прибути.     Базових гуртожитків у нас два – 11-й та 17-й. У гуртожитках блочна система (по дві кімнати в блоці). В кімнатах живуть по 2-4 людини. В блоці – дві кімнати (одна на двох та одна на чотирьох) і ванна кімната. Кухонь – дві на поверх. Плата за гуртожиток – в межах 120-160 грн за місяць та близько 10 грн за електроенергію. 
     У дні поселення всі прибувають до гуртожитку № 11, де можна буде знайти інформацію по заселенню, відшукати себе в списках. Ті, кого розформували до 17 гуртожитку, направляються туди. 


  Вашими провідниками та порадниками будуть волонтери зі Студради. Вони вам розкажуть, де завірити медичні довідки (вул.Ломоносова, 47 – студполіклініка), де можна заплатити за перші місяці проживання в гуртожитку та про все інше.
     З року в рік трапляються ситуації, коли майбутні студенти не знаходять себе в списках на поселення, хоча писали заяву на гуртожиток. В такому разі пам’ятайте головне – не панікуйте! Зверніться до волонтерів, вони вам розкажуть, що робити. Такі проблеми, як правило, вирішує  відповідальний за поселення Різник Сергій Михайлович. Поселять усіх, не переймайтесь.

     *Беріть із собою у гуртожиток усе необхідне. Матрац із подушкою та постільною білизною можуть видати. Електромережа у гуртожитках слабка, тому не дивуйтеся, що у списку порушень, з яким ви будете ознайомлені і засвідчите це власним підписом, буде правило з позначкою про те, що користуватися електрочайниками та електрообігрівачами заборонено. 


      Урочиста посвята
     Відбудеться 2 вересня о 15 годині в Головному корпусі КНУ (Володимирська, 60). Потім ви повертаєтеся до корпусу Інституту філології, де отримуєте студентські квитки та залікові книжки.
       Розклад занять
     Розміщений на другому поверсі в правому крилі. Ми навчаємося у дві зміни. У першу – слов’янська та східна філологія, у другу – західна філологія та переклад. На день – максимум 4 пари, і то рідко. Переважно три пари на день. Розклад формується за нижнім та верхнім тижнем (це означає, що, наприклад, у понеділок першою парою у вас може бути один раз історія України, а на наступний тиждень – мовознавство. Якщо таке є, то одна клітинка ділиться горизонтально навпіл). Також клітинка може бути поділена вертикально навпіл. Це означає, що одна підгрупа йде на одну пару, а друга – на іншу.
      http://instpres.univ.kiev.ua/node/21 (потім він з’явиться тут)

         Дрес-код
     Спеціального – немає. Але бажано притримуватися класичного, ділового стилів, кежуал стилю. Пам’ятайте лише, що коли Ви ідете до директора, декана, ректора, то повинні виглядати стримано та відповідно до законів класичного стилю.

         Друга (третя) іноземна мова
    Її викладають наші викладачі. Брати другу (третю) мову можна, починаючи з другого курсу.  Два рази в тиждень заняття. Ціна - біля 2500 за рік. Будь-яку мову можна вивчати з нуля. Вчити можете скільки часу, як захочете, і вам потім видають сертифікат про рівень володіння мовою. 

        Якщо я ніколи не вивчав цю мову???
    Якщо Ви ніколи не вивчали іноземну мову, на яку вступили (французьку, китайську, іспанську, гінді, турецьку, хорватську, італійську тощо), то не переживайте, тому що їх вивчають з нуля. З профільної мови, яку вивчають в школі, як правило, – є різні групи студентів, які розподіляються в групи за рівнем володіння мовою.

         Студкуратори
    За групами першокурсників будуть закріплені спеціальні студенти-старшокурсникики, які допоможуть Вам зорієнтуватися на перших порах. Розкажуть про розклад, зорієнтують по розміщенню  аудиторій, проведуть екскурсії Києвом на намагатимуться здружити колектив.

         Математика, фізика, хімія...
     Точних предметів ми не вивчаємо (окрім, як на спеціальності «прикладна лінгвістика»). У нас усі предмети пов’язані з мовами та літературами. З загальних дисциплін є: філософія, екологія, психологія, педагогіка, вивчення яких вимагає дотримання вимог болонського процесу.

         Дозвілля
       У вільний час ви можете відвідувати секції за вибором в Культурно-естетичному центрі КНУ (Головний корпус університету), брати участь у театральній трупі інституту або в команді КВК, бути членами студорганізацій та проводити вільний час за організацією проектів, у відповідності до їх плану роботи на рік (Профбюро, Студпарламент, Студрада), бути журналістами локальних ЗМІ. Також часто подається інформація про те, як весело та цікаво провести час у Києві на вихідних.
          Приладдя
        Вам не потрібно багато зошитів. Предметів у вас буде порядком 10 на семестр. На лекції – товстіші, на практичні – тонші. А ще краще – запитайте потім у студкуратора, чи багато ви писатимете з того, чи іншого предмету і він вам порадить, як зошити краще завести на кожний з них. Щоденника не треба, ранця також не вимагають.

          Фізичне виховання
        На пари фізкультури ви ходите один раз в тиждень. Секцію ви обираєте самі собі (аеробіка, легка атлетика, шахи, футбол, баскетбол, теніс, плавання тощо). Вам повідомить методист про те, коли будуть збори з приводу обрання секції. Заняття проводяться в спорткомплексі на ВДНГ та в Головному корпусі. Для того, щоб знати в які дні,  у якого викладача, де пари, ви просто їдете в спорткомплекс і дивитеся там. 
          Корпуси
   Живемо ми на ВДНГ (м. Васильківська та м. Виставковий центр), а вчимося на бул.Шевченка 14 (м. Театральна, м. Площа Льва Толстого). Наша бібліотека – бібліотека ім. М. Максимовича (поруч з Головним корпусом КНУ, Володимирська 59). Ходимо на фізкультуру на ВДНГ, або Володимирську 60. 


        Стипендія
    Однакова для всіх студентів ІФу, хто її отримує – 730грн (звичайна) та 790грн – за особливі успіхи у навчанні. 

        Інтернет
     Провідний Інтернет є лише в 17 гуртожитку. В 11-му можна користуватися мобільним Інтернетом (модемом) чи ходити на 6-й поверх у так звану "читалку". 
         https://vk.com/inet_help_17



Шевчик Христина та Міхєєва Станіслава 

Немає коментарів:

Дописати коментар