18 серп. 2013 р.

Кілька слів першокурсникам...

Фото: Dj Библиотекарь 
 З календаря на стіні ми невпинно щоранку відриваємо листки з написами «15 серпня», «16 серпня», «17 серпня»… Літо добігає кінця. Останні дні відпочинку та насолоди пекучим сонечком на берегах морів, річок та подвір’ї власного дому. На прилавках магазинів та ринків з’явилися портфелі, зошити, канцтовари та книги. Все навіює осінню, а особливо відчувається приближення першого дня «золотої пори» - 1 вересня, що означає початок дев’ятимісячної роботи над самовдосконаленням, здобуттям нових знань, дослідженнями та відкриттями нового та цікавого, а попросту – навчального року. І якщо для одних – учнів – це означає, що вони вкотре підуть до тієї ж школи, в той же клас, до тих же вчителів, то для вчорашніх абітурієнтів цей день наскільки таємничий та сповнений новинками, що словами не передати. Адже, що б не казали, як би не заспокоювали друзі та рідні, а в них починається новий період життя, який стане чи не найголовнішим. Адже це і здобуття фаху, і нові друзі, і перший досвід роботи, а можливо, і початок сімейного життя.
   Скоро, майже пів тисячі нових першачків переступлять поріг зігрітого сонцем Жовтого корпусу. Там на них чекатимуть неосяжні одним поглядом великі лекційні аудиторії, спеціальні лінгафонні кабінети, читальний зал з безліччю «раритетних книг», викладачі зі списками літератури на 5 сторінок, але й окрім цього - нові друзі, веселощі та розваги, адже немає нічого цікавішого в цьому світі, як знайомство з новими людьми.
Фото: Ященко Яна
 У перший же ж навчальний день може бути незвично висидіти майже півтори години без перерви і невпинно записувати в шаленому темпі те, що сказав викладач, шукати аудиторії та розібратися хоч трішки з розкладом. Але після цього ранкового напруження всі ви, красиві та молоді, сповнені ентузіазму та бажанням творити і дізнаватися щось нове, гордо прямуватимете до «мрії» - Червоного корпусу КНУ.  Повний зал новоспечних майбутніх філологів, яких вітає ректор, його заступники та директор інституту та сотні батьків, що з гордістю дивляться на своє чадо, що тепер є студентом найкращого ВУЗу країни. Вручення студентських квитків, залікових книжок та добрі і щирі слова на наступні 6 років навчання запам’ятаються вам надовго. З цього дня починається нове життя… І скільки б таємниць воно в собі не приховувало, скільки б незвіданого готувало для вас – пам’ятайте, що ви можете все, що нічого немає непосильного для студента КНУ. І ніколи не забувайте про те, що в інституті окрім першокурсників є ще 2500 студентів, до яких ви можете звернутися. Не бійтеся нікого та нічого. Вам посильне все!!!
В добру путь, дорогенькі. Нехай вам щастить!!!


З любов’ю та найкращими побажаннями на майбутнє, Шевчик Христина.

2 коментарі:

  1. Когда от нетерпения целыми днями готов ерзать на сумках для переезда в столицу, читать странички КНУ, чтобы представить, как же все это будет, чтобы приблизить этот желанный момент, так необходимы такие ободряющие и теплые слова! Я еще не в институте, а уже чувствую этот уютный по-семейному дружный дух, который вы нам дарите еще издалека. Спасибо за ваше внимательное и доброжелательное отношение! Хочу к вам поскорее еще больше!

    ВідповістиВидалити