10 черв. 2013 р.

«Абzац» отримав бронзу IV Фестивалю молодих видавців та редакторів «НеPAPERові серця!»



16-17 травня в Інституті журналістики КНУ ім. Т. Шевченка відбувся IV Фестиваль молодих видавців та редакторів «Неpaperові серця», організаторами якого стали студенти та викладачі кафедри «Видавничої справи та редагування». В програмі Фестивалю було чимало цікавих заходів для тих, хто бажає поглибити свої знання у сфері журналістики, любить читати книжки та не уявляє свого життя без творчості. Тобто, й для таких як ми, команда «Абzац».

Все почалося з приємної розмови за кавою в Скляній залі Інституту журналістики. Саме там всі учасники мали змогу в майже домашній атмосфері познайомитись один з одним, послухати приємну музику й взяти участь у проекті газети «VALKA» під назвою «День твого життя». Для цього потрібно було лише взяти в руки олівець і намалювати кілька зображень, які найбільш чітко характеризують твої будні. За цим слідувала офіційна частина – відкриття Фестивалю. А далі, як то кажуть, «понеслась!»: презентації книг, бук-трейлерів; зустрічі з видавцями та редакторами, жваві розмови, обговорення й багато-багато іншого. Редактори найпопулярніших видань ділилися секретами свого успіху з юними, але не менш наполегливими, «колегами».

В конкурсі видавничих проектів «Парад зірок» силами помірялись 7 молодих студентських видань з Києва та обласних центрів України. Звісно, «Абzац» не залишився осторонь цього дійства. Головний редактор Станіслава Мiхєєва й журналіст Інна Коломисюк достойно представили аудиторії та членам журі наше онлайн-видання.  Й, як результат, «Абzац» отримав бронзу цьогорічного Фестивалю! А також – безцінний досвід та поради від професіоналів цієї сфери.
Варто зазначити, що цьогорічний Фестиваль – особливий. Уночі проти 17 травня учасники читали авторську поезію, переглядали фільми, обговорювали книги. А всі зібрані кошти пішли на підтримку відділення дитячої онкології Національного інституту раку.

Світлана Попова
Свiтлини: Алiна Лiтая

Немає коментарів:

Дописати коментар