19 вер. 2013 р.

Студпарламент запрошує першокурсників!


Навчальний рік лишень розпочався, однак актова зала Жовтого уже гостинно прочинила двері для перших у цьому семестрі гостей, адже 4 вересня всі та кожен були запрошені на презентацію Студентського парламенту Інституту філології. Влітку було відновлено запаси енергії, драйву та креативу, про що і свідчить чудово проведена зустріч.


З упевненістю можна сказати, що подібного аншлагу серед студентів-першачків не спостерігалося давно: у голів відділів СПІФу не залишилося анкет для вступу до парламентських лав.

Презентацію, як і годиться, розпочала голова СПІФ Світлана Кузік. Від неї  студенти могли дізнатися про те, що таке СПІФ та, як то кажуть, «з чим його їдять». І тут першокурсники виявили, що студпарламент – справжній делікатес – адже туди потрапляють лише обрані. Лише самобутні студенти з навичками справжніх лідерів та бажанням творчо реалізовувати своє «Я» в житті ІФу можуть увійти до лав парламенту.

Для ширшого розуміння – порція офіційної інформації:

Студентське самоврядування Інституту філології – це 3 керуючі, незалежні один від одного органи:
- СПІФ
- Профспілка
- Студентська рада

Свою амбітність активісти можуть реалізувати у 8 відділах СПІФ, що є своєрідними міні-компаніями, які прикрашають наше дозвілля, урізноманітнюють буденщину та організовують майбутні проекти.
Отже, вас вітають такі відділи:
- Освітній
- Технічний
- Спортивний
- Працевлаштування
- Культурно-мистецький
- Зовнішніх зв’язків
- Соціальний
- Інформаційний
Кожен із них – унікальний. Там немає і натяку на заскорузлу номенклатурність та підлі інтриги, знайомі нам по новинам про нашу Верховну раду. Натомість, у СПІФ вам гарантуються розвиток та гармонійна атмосфера. Стомилися переписувати лекції з міжкультурних комунікацій? Відпочиньте творчо: Шевчик Христина, голова культурно-мистецького відділу, надішле вам запрошення до команди, і ви будете організовувати ІФівське дозвілля. Не знаєте куди подіти свою Гераклову силу? Тоді вам до спортивного відділу, заступних голови якого Том, вірить у непереможність наших студентів.  Добре знаєшся на техніці, хоча й вчишся на філолога? Обирайте технічний відділ – і відчуйте себе серед однодумців.

У нашому меню – всі ваші забаганки. Якщо від твоїх дотепів всі друзі хапаються за животи, не вагайся – мерщій до Степаниська Сергія. «Так і називається» - команда КВН Інституту філології. Цвітом нації, за словами капітана команди, першокурсники вже стали, надалі ви можете стати ще й головним жартівником ІФ та завоювати «Кубок ректора».

Завершив зустріч із першокурсниками наш «Абзац». Головний редактор онлайн-газети, Міхєєва Станіслава ще раз привітала всіх присутніх в залі з Днем Знань.
Висвітлюватимемо новини творчого осередку КНУ разом? Творитимемо словом, думкою, дією? Пишатимемося тим, що носимо гідне звання філолога?
Відповідь – так, беззаперечно, звичайно!

Зустріч-презентація – це найкраща змога оцінити колектив ІФу, відчути себе частинкою великого та стати учасником іще більшого – Колективу з найбільшої літери.



Нарешті й у вашій особистій палітрі з’явилося два кольори, такі рідні для нас усіх – червоний та жовтий. Саме вони символізують головний корпус КНУ та Інститут Філології.
Крок за кроком ви підходите до своєї мети. «Новий курс, це новий крок…», – як влучно помітила Світлана Кузік. 
Робіть упевненіші кроки, приборкуйте найвищі вершини, так, щоби в майбутньому ІФ пишався, що його випускники – справжня еліта Українського народу.




Стецюк Світлана 

Немає коментарів:

Дописати коментар