31 бер. 2011 р.

Шість найуспішніших жінок Інтернет-індустрії

    Нещодавно Forbes створив рейтинг жінок-топ-менеджерів визначних інтернет-компаній. І, як з’ясувалося, успішних жінок в індустрії Всесвітньої мережі більше, ніж в інших.

   1. Мері Мікер, партнер Kleiner Perkins Caufield & Byers

   В 1998 році журнал Barron’s назвав Мері Мікер «королевою Інтернету»: за 3 роки до цього, аналітик Morgan Stanley, написала звіт, який перевернув погляд на інтернет-інвесторів всього світу і дав старт буму доткомів. Майже за 20 років роботи Мері Мікер стала найвпливовішим аналітиком світу. За часи партнерства, Kleiner Perkins Caufield & Byers заключив дві важливі угоди-інвестував $150 млн в Twitter і приймав участь в $950-мільйонному раунді інвестицій в Groupon.

   2. Шеріл Сендберг,виконавчий директор Facebook

    Шеріл Сендберг прийшла в Facebook в 2008 році. До того часу у неї за плечима була робота на посаді віце-президента компанії Google, високі посади у Всесвітньому банку та Міністерстві фінансів США. Вона виявилася повною протилежністю Марка Цукерберга, засновника Facebook, котрий був молодше її на 15 років. Проте вони швидко спрацювалися, і Шеріл взяла на себе відповідальсть за рекламу та монетизацію даних. Після приходу Шеріл прибутки збільшилися удвоє. У 2009 році соціальна мережа отримала $800 млн., а в 2010 році тільки від реклами прибутки становили $1,8 млрд.

   3. Маріса Майер, віце-президент Google

   В 1999 році Маріса Майер закінчила Стенфордський університет по спеціальності computer science і одразу після закінчення отримала понад 12 пропозицій щодо працевлаштування. Через деякий час їй прийшло запрошення з ще нікому не відомої компанії Google. В цей час у компанії працювало 19 працівників. Маріса ризикнула стати першою жінкою-програмістом в Google. Вона займалася розробкою інтерфейсу, та інтернаціоналізацією Google, проектами Google News, Gmail та Orkut. Наразі Маріса віце-президент відомої пошукової системи, проте навіть це не заважає йї бути прекрасною та стильною жінкою.

   4.Аріана Хаффінгтон, засновник The Huffington Post

   

   Засновник і головний редактор одного з найпопулярніших сайтів новин в США. Аріана балотувалася на пост губернатора Каліфорнії, проте зазнала фіаско, не набравши навіть 1% голосів. Проте це не стало на заваді для створення одного з найуспішніших сайтів світу- The Huffington Post. На сьогодні тут працює понад 6000 безоплатних блогерів. Пости сюди поміщають Барак Обама, Хіларі Клінтон та Мадонна.

   5. Сьюзен Войчицкі, віце-президент Google

   В гаражі цієї жінки було створено Goggle. Після закінчення бізнес-школи Сьюзен не вистачало грошей для оплати кредиту, і її сестра запропонувала здати цей гараж своєму майбутньому чоловікові Сергію Брину та його партнеру Ларрі Пейджу. Так з’явився перший офіс компанії Google. Cпочатку Войчицькі відмовилася працювати в компанії, проте, помітивши, що за пошуковими системами стоїть майбутнє - стала 18-м працівником компанії. Наразі Сьюзен займає посаду віце-директора з питань реклами, що є однім з найоплачуваніших сервісів компанії.

    6. Керол Бартц, голова Yahoo!

   Керол Бартц прийшла на зміну засновнику Yahoo! Джері Янгу і січні 2009 року. До цього ситуація в компанії була просто жахливою. Акції компанії швидко падали, і здавалося, що вже ніщо не зсоже врятувати інтернет-сервіс. Бартц почала зі знищення непрофільних активів, було сворено десятки нових сервісів. Хоча Керол зазнає значної критики, вона все ж вважається активним фондатором інтернет-сервісу.

Анастасія Арсенюк, за матеріалами Forbes

Немає коментарів:

Дописати коментар