1 бер. 2011 р.

Благодійний концерт «Врятуймо життя!» в клубі «Планета»


Що би не тлумачили деякі раціоналісти, життя переконливо доводить: байдужість і суспільство не є тотожними поняттями, а дружба є сильнішою за обставини. 16 лютого в диско-клубі "Планета", який знаходиться на території студмістечка, відбувся благодійний концерт "Врятуймо життя!".

Метою заходу став збір коштів на лікування Ярослава Петрика, студента Інституту філології, у якого кілька місяців тому діагностували злоякісну пухлину мозку. Після складної операції хлопцеві раптово знову стало погано, і він опинився в лікарні. А вартість курсу терапії, який було потрібно пройти для того, щоб всі зусилля не стали марними, виявилася завеликою для батьків Ярослава.
  
"Я не знаю Ярика особисто, - говорить Ліза Тишкевич, активістка студентського парламенту Інституту філології, одна з організаторів концерту. - Але після цих подій я дуже хочу познайомитись. Всі, до кого я зверталась по допомогу, відгукувались про нього як про людину виняткового таланту і доброти. Але навіть ті, хто не знав Ярослава, купували квитки, почувши його історію. Це дуже тішить, бо означає, що ми ще не зовсім зачерствіли.

Що таке 50 гривень? Це похід на пиво в якийсь паб. Або півтора квитка в кіно. Вперше в житті, тримаючи в руках гроші, я зрозуміла, що ці папірці можуть дорівнювати людському життю. І зрозуміла, що це неспівмірно".

В благодійному концерті взяла участь молода київська група "Дівчина Джона". Кореспонденту Z вдалося поспілкуватись із її солістом Юрієм Парандієм. 

"Співчуття - це те, що робить з нас людей. Землю обертають оптимісти. А саме вони і є тими, кому не все одно. Поглянув би я на обличчя тих, хто вважає, що небайдужих не залишилося, коли б життя дійсно зупинилося. Я вірю в людей, і щодня мої очікування виправдовуються. Ярославові хочеться побажати якнайшвидшого одужання, перш за все. Нехай цінує своїх друзів. Батькам Ярика хочеться побажати сил та терпіння. Їм нині важче, ніж будь-кому".







Текст: Дар’я Ігнатенко

Немає коментарів:

Дописати коментар