1 бер. 2011 р.

Концерт Національної капели бандуристів


Не будемо говорити лише про ностальгію за Батьківщиною. По-перше, ми ще не поповнили когорту вічних мандрівників, а по-друге, іноді здається, що вже сказано достатньо. Народна пісня – не лише набір стандартних сюжетів, вона є актуальною і живою. 
21 лютого в актовій залі Жовтого корпусу відбувся щорічний концерт капели бандуристів, присвячений святкуванню Всесвітнього дня рідної мови, який переконливо довів цю думку. 


Душа переживає піднесення! Потужна музична хвиля, що може звернути гори, бо ж зачіпає найтонше всередині…
Катерина, 2 курс



У кожній пісні, яку виконує капела, настає момент, коли моє тіло проймає дрож, – певно, від того,  що чую до болю рідні мелодії.
Богдан, 4 курс


Потужний заряд української пісні, подарований хлопцями на початку тижня, надовго відлунням звучатиме в куточках моєї душі.
Володимир, 4 курс

Потужно, сильно, натхненно! Той момент, коли хочеться вигукнути: «Спинися, мите, ти прекрасна!» Не описати словом того, що відчуваєш. А зал – єдина душа, в єдиному ритмі серця.
Євгенія, 2 курс 


Хочеться плакати, сміятись, жити, вмерти, літати, падати, співати, мовчати, танцювати, лежати…Хочеться розчинитись у навколишньому, стати бандурою, яку так ніжно, з любов’ю і трепетом тримає бандурист. Хочеться стати бандуристом, хочеться співати і стати піснею!..
Настя П., 3 курс, фольклористика 


Супер! Концерт просто піднімає настрій, очищає душу, надає крила, що хочеться полетіти. У такі хвилини відчуваєш щастя і розумієш, яка сила української пісні, що лікує душу.
Марина, 4 курс 



Фото: Валерій Попов

Немає коментарів:

Дописати коментар