29 серп. 2013 р.

АБЗАЦ став свідком революції в світі "розумних електронних пристроїв"

Насправді слово "революція" ми вжили для того, аби вас зацікавити :) А в світі "розумних електронних пристроїв", точніше, "Smart Connected Device", тобто гаджетів із можливістю підключення до інтернету, відбувається хоч і неймовірно швидка, зате еволюція. 

Іще декілька років тому всі ми вважали, що є комп'ютери та ноутбуки для роботи, розваг та виходу в інтернет, ігрові консолі для ігор, DVD-програвачі для перегляду фільмів (пам'ятаєте їх, коли востаннє користувалися? :)), фотоапарати для фото і мобілки для дзвінків. 
Тепер усе кардинально змінилося. Смартфони дозволяють не лише телефонувати, але і фотографувати, грати в 3D-іграшки, виходити у всесвітню мережу, і навіть працювати! 

Прикладом цьому є презентований нещодавно в Україні флагманський смартфон Lenovo К900, на офіційному представленні котрого "АБЗАЦ" був присутній 16 серпня. В активі цього гаджету - унікальний процесор Intel® Atom™ з частотою 2,0 ГГц, чудова 13-Мегапіксельна камера, 5,5-дюймова діагональ екрану, тонкий дизайн та іще чимало цікавинок, а ціна - менша ніж в нашумілого айфона. 

Але яким би не був хорошим цей девайс, нашим читачам було би цікавіше дізнатися про те, що розповіли на презентації К900 експерти світового рівня по ринку MIDH, тобто смартфонів і планшетів (які у всьому світі називають "таблетами" або "таблетками"). 

Так, Гліб Мішин - віце-президент компанії Lenovo в Росії, СНД та країнах Східної Європи акцентував увагу на тому, що продукти на ринку Smart Connected Device стрімко змінюють свій вигляд і функціональність, а сам ринок останнім часом також значно змінився. «Кордони між пристроями розмиваються, на ринку з'являються нові пристрої: ультрабуки-трансформери, що працюють в режимах ноутбука і планшета , фаблети (гаджет, який є чимось середнім між смартфоном і планшетом). Сегмент ПК все більш «просідає», і в той же час - продажі планшетів і смартфонів ростуть з року в рік» - зазначив експерт.

В свою чергу, Джон Девід Ховард - віце-президент компанії Lenovo по напрямку MIDH (смартфони і планшети) в світі - підкреслив, що за останньою інформацією, на даний момент компанія Lenovo виробляє більше смартфонів, ніж ПК. І це - будучи світовим лідером на ринку ПК: тобто така тенденція є дуже переконливою заявкою Lenovo на зміцнення позицій на ринку смартфонів (а за останніми даними , на ринку смартфонів Lenovo займає 4 позицію) .

Що ж, якщо компанія, яка на даний момент є безумовним світовим лідером на ринку персональних комп'ютерів і ноутбуків, робить ставку на виробництво смартфонів і планшетів - то це говорить лише на користь того, що стає очевидним дрейф світового ринку "розумних електронних пристроїв" у бік компактних девайсів на кшталт "таблетів і фаблетів", які можна без проблем носити із собою, використовувати для різноманітних потреб, у тому числі і для роботи. 

А для нас, споживачів, це лише на користь - значить конкуренція серед виробників і надалі зростатиме, і з'являтиметься все більше функціональних пристроїв за доступними цінами. 


Станіслава Міхєєва 

25 серп. 2013 р.

Ми об`єднали Україну серцями!


В мене своя країна, де я вперше побачила сонце, де навчилася мові, де серце відчуло ту першу ніжність і мене обійняли мамині руки. Де були й ще одні, сильні руки, що пахли залізом і хлібом. Ті руки, якими батько щодня, до першої сивини на скронях, заробляв мені на квиток із вже таким рідним значком «Укрзалізниці». Потяг з його вічними, прикрашеними сріблом, філіжанками, найсмачнішим чаєм і пейзажем кольору вицвілого сіна з плямками оксамитових корівок на тлі розмитих бірюзових гір за вікном, летів назустріч нашій столиці, віз мене до того, в дитинстві такого недосяжного, університету.

Моя країна, мій край, моя Галичина. Вона сформувала мене, мою маму, моїх бабців, у яких були пляцки, а не пироги, й пироги, а не вареники, в яких квартири пахли Віднем і Краковом, а відлунювали словами Гете, де були неодмінні колядки на Свят-вечір і де мене навчили так просто, навколішки, перед фортепіано, на якому стояла Діва-Марія, молитися до янголиків. Мій край відбився в мені сміхом, який по гучності легко міг змагатися з трембітою, й гарячим темпераментом, спадком галицької мафії часів князя Данила.

І ось перший рік моїх студій пройшов. І Україну мою зіткав новими знайомствами, немов мереживну серветку, мій новий прихисток, мій Київ. Вагон потяга став для мене рідним в регулярних маршрутах все новими містами.

Дякую тобі, мій КНУ, за те, що тут я побачила, що Україна є, що вона є не тільки тут, але й на Сході, не лише зараз, але і в майбутньому. Що люди і з нахабно зрусифікованих міст, і зі злиденних родин готові будувати щось своє без зайвих зволікань, без дурних стереотипів, рамок, а з одним каноном і правилом: конституцією любові. І я з упевненістю можу сказати, що ми об`єднали Схід та Захід своїми юними, наївними серцями. Й нехай у мене польське коріння, а мій хлопець розмовляє російською, телебачення продовжує ігнорувати наші інтереси, а люди жаліються на владу – юність починає масово робити свій вибір, власний, обдуманий, натхненний тільки поривом душі. І вибір цей на користь української мови та культури, і чесної, багатогодинної, денної та нічної праці на її благо.

Так, я говорю гаслами, тут багато пафосу й відчуття власної важливості. Я і є важлива, як і ти. Байдуже звідки ти: чи твоя маленька батьківщина уквітчана петриківським розписом, чи писанкова, як моя. Можливо, ти новий Котляревський, нова Приймаченко чи сучасний Леонтович. Ти ніколи не дізнаєшся, не випікши собі на серці 3 слова: «Це моя країна». Я тут пан і Бог. І ти.



Іваночко Ксенія

22 серп. 2013 р.

Топ запитань абітурієнта ІФу

     

      Поселення в гуртожиток
   Поселення відбувається 28-31 серпня. Кожному, хто написав заяву на поселення в гуртожиток, разом із повідомленням про вступ прийшов вкладений листок із переліком документів, як потрібні для поселення, та всією необхідною інформацією щодо того, куди прибути.     Базових гуртожитків у нас два – 11-й та 17-й. У гуртожитках блочна система (по дві кімнати в блоці). В кімнатах живуть по 2-4 людини. В блоці – дві кімнати (одна на двох та одна на чотирьох) і ванна кімната. Кухонь – дві на поверх. Плата за гуртожиток – в межах 120-160 грн за місяць та близько 10 грн за електроенергію. 
     У дні поселення всі прибувають до гуртожитку № 11, де можна буде знайти інформацію по заселенню, відшукати себе в списках. Ті, кого розформували до 17 гуртожитку, направляються туди. 


  Вашими провідниками та порадниками будуть волонтери зі Студради. Вони вам розкажуть, де завірити медичні довідки (вул.Ломоносова, 47 – студполіклініка), де можна заплатити за перші місяці проживання в гуртожитку та про все інше.
     З року в рік трапляються ситуації, коли майбутні студенти не знаходять себе в списках на поселення, хоча писали заяву на гуртожиток. В такому разі пам’ятайте головне – не панікуйте! Зверніться до волонтерів, вони вам розкажуть, що робити. Такі проблеми, як правило, вирішує  відповідальний за поселення Різник Сергій Михайлович. Поселять усіх, не переймайтесь.

     *Беріть із собою у гуртожиток усе необхідне. Матрац із подушкою та постільною білизною можуть видати. Електромережа у гуртожитках слабка, тому не дивуйтеся, що у списку порушень, з яким ви будете ознайомлені і засвідчите це власним підписом, буде правило з позначкою про те, що користуватися електрочайниками та електрообігрівачами заборонено. 


      Урочиста посвята
     Відбудеться 2 вересня о 15 годині в Головному корпусі КНУ (Володимирська, 60). Потім ви повертаєтеся до корпусу Інституту філології, де отримуєте студентські квитки та залікові книжки.
       Розклад занять
     Розміщений на другому поверсі в правому крилі. Ми навчаємося у дві зміни. У першу – слов’янська та східна філологія, у другу – західна філологія та переклад. На день – максимум 4 пари, і то рідко. Переважно три пари на день. Розклад формується за нижнім та верхнім тижнем (це означає, що, наприклад, у понеділок першою парою у вас може бути один раз історія України, а на наступний тиждень – мовознавство. Якщо таке є, то одна клітинка ділиться горизонтально навпіл). Також клітинка може бути поділена вертикально навпіл. Це означає, що одна підгрупа йде на одну пару, а друга – на іншу.
      http://instpres.univ.kiev.ua/node/21 (потім він з’явиться тут)

         Дрес-код
     Спеціального – немає. Але бажано притримуватися класичного, ділового стилів, кежуал стилю. Пам’ятайте лише, що коли Ви ідете до директора, декана, ректора, то повинні виглядати стримано та відповідно до законів класичного стилю.

         Друга (третя) іноземна мова
    Її викладають наші викладачі. Брати другу (третю) мову можна, починаючи з другого курсу.  Два рази в тиждень заняття. Ціна - біля 2500 за рік. Будь-яку мову можна вивчати з нуля. Вчити можете скільки часу, як захочете, і вам потім видають сертифікат про рівень володіння мовою. 

        Якщо я ніколи не вивчав цю мову???
    Якщо Ви ніколи не вивчали іноземну мову, на яку вступили (французьку, китайську, іспанську, гінді, турецьку, хорватську, італійську тощо), то не переживайте, тому що їх вивчають з нуля. З профільної мови, яку вивчають в школі, як правило, – є різні групи студентів, які розподіляються в групи за рівнем володіння мовою.

         Студкуратори
    За групами першокурсників будуть закріплені спеціальні студенти-старшокурсникики, які допоможуть Вам зорієнтуватися на перших порах. Розкажуть про розклад, зорієнтують по розміщенню  аудиторій, проведуть екскурсії Києвом на намагатимуться здружити колектив.

         Математика, фізика, хімія...
     Точних предметів ми не вивчаємо (окрім, як на спеціальності «прикладна лінгвістика»). У нас усі предмети пов’язані з мовами та літературами. З загальних дисциплін є: філософія, екологія, психологія, педагогіка, вивчення яких вимагає дотримання вимог болонського процесу.

         Дозвілля
       У вільний час ви можете відвідувати секції за вибором в Культурно-естетичному центрі КНУ (Головний корпус університету), брати участь у театральній трупі інституту або в команді КВК, бути членами студорганізацій та проводити вільний час за організацією проектів, у відповідності до їх плану роботи на рік (Профбюро, Студпарламент, Студрада), бути журналістами локальних ЗМІ. Також часто подається інформація про те, як весело та цікаво провести час у Києві на вихідних.
          Приладдя
        Вам не потрібно багато зошитів. Предметів у вас буде порядком 10 на семестр. На лекції – товстіші, на практичні – тонші. А ще краще – запитайте потім у студкуратора, чи багато ви писатимете з того, чи іншого предмету і він вам порадить, як зошити краще завести на кожний з них. Щоденника не треба, ранця також не вимагають.

          Фізичне виховання
        На пари фізкультури ви ходите один раз в тиждень. Секцію ви обираєте самі собі (аеробіка, легка атлетика, шахи, футбол, баскетбол, теніс, плавання тощо). Вам повідомить методист про те, коли будуть збори з приводу обрання секції. Заняття проводяться в спорткомплексі на ВДНГ та в Головному корпусі. Для того, щоб знати в які дні,  у якого викладача, де пари, ви просто їдете в спорткомплекс і дивитеся там. 
          Корпуси
   Живемо ми на ВДНГ (м. Васильківська та м. Виставковий центр), а вчимося на бул.Шевченка 14 (м. Театральна, м. Площа Льва Толстого). Наша бібліотека – бібліотека ім. М. Максимовича (поруч з Головним корпусом КНУ, Володимирська 59). Ходимо на фізкультуру на ВДНГ, або Володимирську 60. 


        Стипендія
    Однакова для всіх студентів ІФу, хто її отримує – 730грн (звичайна) та 790грн – за особливі успіхи у навчанні. 

        Інтернет
     Провідний Інтернет є лише в 17 гуртожитку. В 11-му можна користуватися мобільним Інтернетом (модемом) чи ходити на 6-й поверх у так звану "читалку". 
         https://vk.com/inet_help_17



Шевчик Христина та Міхєєва Станіслава 

18 серп. 2013 р.

Кілька слів першокурсникам...

Фото: Dj Библиотекарь 
 З календаря на стіні ми невпинно щоранку відриваємо листки з написами «15 серпня», «16 серпня», «17 серпня»… Літо добігає кінця. Останні дні відпочинку та насолоди пекучим сонечком на берегах морів, річок та подвір’ї власного дому. На прилавках магазинів та ринків з’явилися портфелі, зошити, канцтовари та книги. Все навіює осінню, а особливо відчувається приближення першого дня «золотої пори» - 1 вересня, що означає початок дев’ятимісячної роботи над самовдосконаленням, здобуттям нових знань, дослідженнями та відкриттями нового та цікавого, а попросту – навчального року. І якщо для одних – учнів – це означає, що вони вкотре підуть до тієї ж школи, в той же клас, до тих же вчителів, то для вчорашніх абітурієнтів цей день наскільки таємничий та сповнений новинками, що словами не передати. Адже, що б не казали, як би не заспокоювали друзі та рідні, а в них починається новий період життя, який стане чи не найголовнішим. Адже це і здобуття фаху, і нові друзі, і перший досвід роботи, а можливо, і початок сімейного життя.
   Скоро, майже пів тисячі нових першачків переступлять поріг зігрітого сонцем Жовтого корпусу. Там на них чекатимуть неосяжні одним поглядом великі лекційні аудиторії, спеціальні лінгафонні кабінети, читальний зал з безліччю «раритетних книг», викладачі зі списками літератури на 5 сторінок, але й окрім цього - нові друзі, веселощі та розваги, адже немає нічого цікавішого в цьому світі, як знайомство з новими людьми.
Фото: Ященко Яна
 У перший же ж навчальний день може бути незвично висидіти майже півтори години без перерви і невпинно записувати в шаленому темпі те, що сказав викладач, шукати аудиторії та розібратися хоч трішки з розкладом. Але після цього ранкового напруження всі ви, красиві та молоді, сповнені ентузіазму та бажанням творити і дізнаватися щось нове, гордо прямуватимете до «мрії» - Червоного корпусу КНУ.  Повний зал новоспечних майбутніх філологів, яких вітає ректор, його заступники та директор інституту та сотні батьків, що з гордістю дивляться на своє чадо, що тепер є студентом найкращого ВУЗу країни. Вручення студентських квитків, залікових книжок та добрі і щирі слова на наступні 6 років навчання запам’ятаються вам надовго. З цього дня починається нове життя… І скільки б таємниць воно в собі не приховувало, скільки б незвіданого готувало для вас – пам’ятайте, що ви можете все, що нічого немає непосильного для студента КНУ. І ніколи не забувайте про те, що в інституті окрім першокурсників є ще 2500 студентів, до яких ви можете звернутися. Не бійтеся нікого та нічого. Вам посильне все!!!
В добру путь, дорогенькі. Нехай вам щастить!!!


З любов’ю та найкращими побажаннями на майбутнє, Шевчик Христина.

14 серп. 2013 р.

Як стати класиком

   Щоб стати класиком, треба спочатку пройти стадію «невизнаного сучасниками митця». Люди не хочуть або не вміють розуміти модерний живопис, вважаючи популярні авангардизми - нонконформізми деградованими течіями. Проте художники навіть не думають продовжувати творити згідно з класичними зразками, створюючи новий арт-простір.

   Критики, митці та ЗМІ вже закінчили обговорювати скандал в «Мистецькому арсеналі» на виставці «Велике і величне»: робота художника Володимира Кузнєцова 
про корупцію і зло світу цього була зафарбована генеральним директором музейного комплексу Наталією Заболотною, яка в свою чергу назвала це гарним словом «перформанс». І поки вони один одного звинувачують, а журналісти не хочуть слідкувати за подробицями, рекомендуємо вам сходити на цю виставку, що присвячена 1025-річчю Хрещення Русі та на власні очі оцінити велике і величне.

 Зміна експозиції відбулася і в Національному художньому музеї, яка через двадцять років нарешті поповнилася роботами двадцятого сторіччя. До восьмого вересня буде діяти виставка «Перегони з часом: Мистецтво 1960-х — початку 2000-х років»,  де представлено більше ста робіт, які є ніби продовженням постійної експозиції. 


Проте не лише картинами вирішили дивувати куратори виставки: глядачам буде запропоноване до перегляду відео Івана Світличного, що триває 24 години. Якщо ж вам не подобається сучасне мистецтво, тоді до вашої уваги представлено 40 тисяч робіт на постійній експозиції, серед яких ви точно впізнаєте картини, які треба було візуально вивчити на зовнішнє незалежне оцінювання.

   Якщо ви не цікавитеся монументальним мистецтвом, то мати уявлення про його стан в Україні треба. Тому після пар біжіть не в гуртожиток, а в галереї та музеї. Самовдосконалюватися.



ПОЛИЧ ЄЛИЗАВЕТА

Фотографії ПОЛІНИ ДРАЧ 
(з «Мистецького арсеналу»)

12 серп. 2013 р.

Тренди осені 2013

Дерева починають скидати з себе шати, а ми, модниці, навпаки, одягнемось у найновіше та найактуальніше.
Принт:
1) Картатий принт
  Клітинки в осінньому сезоні буде так само багато, як смужки в літньому.
2) «Гусяча лапка» 
 Вона залишила свій слід в колекціях багатьох дизайнерів. Класичний орнамент в одному виробі змішував з кліткою та іншими фактурами Томмі Хілфігер, Майкл Корс використовував принт у виробах з паєток та хутра, а Раф Сімонс поверх суконь бюст’є з «лапки» пропонує надіти мереживні спідниці-олівці.






3) Стобані візерунки   
У нових колекціях дизайнери експериментували зі стьобаними тканинами - класичний «шанелівский» ромб, вертикальні, горизонтальні, фігурні стібки трапляються на кожному кроці.





4) «Захисний» військовий принт
Він у цьому сезоні виглядає розкішно у хутряних та шовкових виробах. 
5) Хижаки з долини Нілу
  Шкіра крокодила, натуральна або імітація виглядає вкрай розкішно у великих виробах.



7) Принт «всевидюче око» 

  Окаті куртки, светри, спідниці і ботильйони стануть хітом серед тих, хто хоче виокремитись з натовпу. 


Взуття:

- Довгі ботфорти, які непомітно перетворюються в панчохи, шкіряні та замшеві, яскраві і монохромні зігріють Вас у сірі дощові будні;
- «Мушкетерські» ботфорти вище коліна з відворотом або просто з розширенням догори.
-  з розкішної зміїної шкіри або стильні варіанти зі зміїним принтом;
- Мінімалістична форма, монохромний або пастельний колір;
- Гра з гольфами або або гетрами;
- Елегантна ретро-форма сучасний акцент;- Взуття з плюшу, оксамиту, хутра; - Замша у ретро стилі, з нашивними візерунками, на декоративній шнурівці;


Звертаємося до панків за суцільною чорною платформою, ременями, заклепками.

Сумки:

1) Декоровані всім, чим тільки можна  
2) клатчі, сумки зі зміїної шкіри
3) клатчі в єдиному тандемі з браслетом, клатчі з лямкою,

4) ридикюлі,
5) сумки металевих відтінків,
6) форма сумки «докторська», «баул»
7) м’які ретро моделі, розшиті аплікаціями,
8) сумки з хутра.


Кольори:
1) «Білило»
Цієї осені дизайнери радять одягтися у біле з голови до ніг. Речі білого кольору відмінно підкреслять засмагу і розженуть сірі хмари.



2) Кривава Мері
Загадковий та інтригуючий криваво-червоний буде основним кольором сезону. Також вітаються гранатовий і глянсові блискучі види червоного кольору.





3) "Зефірки"
Пастельні кольори розфарбують похмурий день. М’які, ніжні, жіночні і розкішні.







4) Гості з майбутнього
Мерехтливі то крижаним, то сталевим, то сонячним відблиском сексуальні вбрання звертаються не до минулого, а прагнуть в нове, незвідане. Додаткові прикраси тут ні до чого. Згадуємо футуризм та безліч науково-фантастичних фільмів.








5) Аквамариновий світ
Поринь у підводний космос – відчуй себе морською Дівою.  
6) Лаванда
Ніжно-фіолетовий колір плаття або ж пальто не залишить Вас без уваги. 




Модний світ досліджувала Юлія Жибер

4 серп. 2013 р.

Філологам-першокурсникам на замітку, або спогади про першу літню практику

Кілька тижнів пригод пліч-о-пліч з друзями-одногрупниками, час відпочинку та, водночас, здобутку необхідних для майбутньої професії навичок. Все це про неї – літню практику. 


Зазвичай, першокурсники Інституту філології мають обов’язково пройти фольклорну практику. Так-так, для багатьох «не філологів» таке поєднання слів звучить не дуже зрозуміло, тож, про всяк випадок, пояснюємо: фольклорна практика потрібна, в першу чергу, для того, щоб майбутні фахівці в галузі філології могли не лише опрацьовувати фольклорні твори, а й вміли особисто їх збирати та розшифровувати

Але це не так просто, як здається на перший погляд! Адже студенти мають справу з людьми, яких бачать уперше, й деякі з них поняття не мають, що то є «фольклор» й взагалі не дуже раді незваним гостям, тому часто доводиться стикатись з недовірою та просто небажанням спілкуватися. Та, на щастя, філологи – люди комунікабельні, тому, частіше за все, кілька хвилин розповіді про свою справу вистачає для того, щоб заслужити принаймні гостинну посмішку з боку респондента.

Перейдемо до головного – розповіді про вже пройдену практику. Ось до вашої уваги враження тих, до кого фольклорна практика має найбільш безпосереднє відношення, а саме – студентів-фольклористів.  Цього року їх, на чолі з асистентом кафедри фольклористики Лещинською Світланою Сергіївною, приймало мальовниче селище Вовковинці, що на Хмельниччині. 

Місцевість, яка просто не може не милувати око, багата на чудових людей, переважна більшість яких з радістю ділились своїм досвідом з юними збирачами фольклору. Саме тут чи не кожен зіткнувся з першими труднощами в цій нелегкій справі, які чергувалися з творчими "злетами" та найрізноманітнішими емоціями, що випромінювали респонденти. Хтось, почувши хто до них завітав, одразу заводив колись таку улюблену пісню, хтось ділився кумедними історіями з життя чи, навпаки, переповідав долю так, що сльози навертались самі собою. Зустрічалися й такі, що зовсім відмахувались, мовляв "нічого не знаю" або "забула вже все". Але навіть до таких персонажів частенько все ж вдавалося знайти підхід.
Звісно, одного селища недостатньо для того, щоб хоча б частково дослідити фольклор регіону. Тож, одягнувшись якомога зручніше, юні фольклористи, в пошуках чогось дуже цінного, вирушали й до сусідніх населених пунктів. От так польовий фольклор, про який не раз чули від викладачів, став важливою частиною практики.

Літня практика тривала з 2 по 13 липня, тож студентам-фольклористам випала можливість бути присутніми одразу на кількох народних святах, що відзначають в цей період. Особливо запам’яталось свято Івана Купала,  де практиканти максимально відтворили народні традиції, пов’язані з цим днем. На березі озера дівчата, співаючи, плели вінки, водили хороводи та грали в автентичні ігри. Подивитись на це дійство зійшлось чимало жителів селища,  кожен з яких мав змогу особисто взяти участь в обрядах й повністю поринути в атмосферу народного гуляння.

Хмельниччина – місцевість,  повна історичних пам’яток, що так полюблені туристами.  Тож, поїхати туди й не відвідати жодної з них було б неабиякою помилкою. Для екскурсії обрали Меджибізький замок, розташований у селищі Меджибіж Хмельницької області. Замок побудований на мисі, утвореному річками Південний Буг та Бужок. Через таку топографію у плані він має форму видовженого трикутника з могутніми стінами і кутовими вежами, які значно виступають за лінію стін.
Наступним пунктом екскурсії став Головченський Спасо-Преображенський монастир, неподалік якого розташоване чудотворне джерело св. Онуфрія. Всі бажаючі з задоволенням занурились в його дуже холодну, але цілющу воду. І, так як більшість студентів побували в цих місцях вперше, емоцій від поїздки залишилось чимало.

Взагалі, практика потрібна не лише для того, щоб виробити та відточити навички, які знадобляться в майбутньому для роботи в певній галузі, а й для того, щоб об'єднати групу й створити атмосферу цілісності, де кожен відчуває, що він – частинка злагодженого механізму, який має свої правила й будь-яке їх порушення призведе до дисгармонії. Чого варті лише спільні вечори за чаєм чи кількагодинні походи в пошуках потрібного респондента! Все це, звісно ж, у супроводі пісні. Майже з упевненістю можна сказати, що для кожного ці дні стали по-справжньому незабутніми.

Ну що ж, так зване бойове хрещення пройдено! Тепер головним завданням студентів є  розшифровування зібраних матеріалів. І, звісно ж, необхідно добренько відпочити, адже навчання навчанням, а літні канікули ще ніхто не відміняв :) 



Попова Світлана