30 жовт. 2012 р.


Як в КПІ сушили фото

5 жовтня на території КПІ проводилася фотовиставка під назвою «Сушка». «Чому «Сушка»?», – запитаєте ви. Не потрібно шукати ґрунтовних пояснень та глибинного змісту, а також асоціювати захід з печивом. Все досить просто. На шворках для прання сохли свіженькі і ще тепленькі фото молодих і дуже талановитих фотографів.
Дехто вперше презентував себе широкому загалу. Сама виставка проводилась з благородною метою – об’єднати людей за допомогою мистецтва. Як стверджують організатори, цей захід повинен відкрити нові таланти, дати змогу спілкуватись не лише у віртуальному, а й у реальному житті, сприймати фотографію і реалізовуватись у фотомистецтві. Бажання дати фору віртуальним сайтам і он-лайн спілкуванню дало свої результати. Виставка пройшла на досить високому рівні. Було задіяно багато людей. Одні презентували свої фото, інші були зображені на них, а хтось просто споглядав та оцінював. Але й на цьому сприйняття прекрасного не завершилось. Всі бажаючі мали змогу забронювати, а пізніше забрати собі ті фото, які сподобались найбільше. Це така собі родзинка заходу, а для фотографів – вдалий піар-хід. Добродушна атмосфера, багато усмішок сприяли гарному настрою, а декого з присутніх навіть надихали на творчість. Аматорські гурти наживо виконували популярну музику. Скоріше за все – це була імпровізація, тому всі бажаючі могли долучитись до виконавців. Фото вражали неординарністю і глибиною. Один із учасників, Вадим зауважив, що у його роботах переважають зображення дівчат та природи, оскільки саме вони, на його думку є джерелом краси. Привертає увагу те, що деякі фотосесії відбувались на фоні дикої природи за пасмурної погоди. Цей момент додає своєрідної «гостринки» загальному образу. З цього приводу висловився й інший учасник, він зауважив: «Для гарного результату фотографу важливо не спокушатись на привабливі пейзажі». Він дуже ретельно підбирає об’єкт своїх фотографій. Зокрема, як стверджують його друзі, Павло часто блукає містом у пошуках натхнення.


Роботи Павла неодноразово були представлені на фотовиставках і не лише в Україні. Деякі з них включені у фотокнигу, що незабаром вийде малим тиражем у США. Для хлопця фотографія не є безпосередньою професією. Він навчається у КНУ на механіко-математичному факультеті. Досить незвичне поєднання математики і фізики з мистецтвом,чи не так? Не оминули « Сушку» й студенти ІФ КНУ імені Тараса Шевченка. Зокрема були представлені роботи студентки кафедри фольклористики, Марини. Вона вперше брала участь у «Сушці». Марина зізналась, що була вражена масштабами заходу. Вона планує серйозно займатись фотографією. Її фото часто можна побачити в газетах університету. Колись її фото стануть невід’ємною частиною глянцевих журналів та фотогалерей. І на останок, позитивна новина для тих, кому не вдалось відвідати цей нестандартний захід, присвячений «сушці» фотографій на шворках для прання. Подібну виставку збираються проводити наступного року. У кожного буде можливість не лише побачити все це на власні очі, а й безпосередньо взяти участь. Тому дружньо відкриваємо душу на зустріч мистецтву, ідемо за покликом серця і натхненно фотографуємо все, що бачимо.

Анна Мосюженко

Ілюстрація: Відана Білоус


Примітка: головний редактор не несе жодної відповідальності за мовні недоліки автора статті!


Немає коментарів:

Дописати коментар